Σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου Ελληνίδων το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου τέσσερα τμήματα του 3ου Γυμνασίου Νάουσας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας με τίτλο "Σχέδια ονειρεμένα και πολύχρωμα: υφαίνοντας ιστορίες και μοτίβα στον αργαλειό".

Οι μουσειολόγοι – μουσειοπαιδαγωγοί Αμοιρίδου Βάλια και Αδαμίδης Γιώργος μέσα από την παραστατική αφήγηση παραμυθιού, την παρουσίαση εργαλείων για την επεξεργασία του μαλλιού για την κατασκευή υφαντών και φορεσιών, μετέφεραν τους μαθητές στην εποχή των προπαππούδων τους. Κλείνοντας το δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο κάθε μαθητής κατασκεύασε και πήρε έναν τσολιά.

"Η παρουσίαση της τοπικής παράδοσης και της τοπικής ιστορίας από το πρόγραμμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Rooting for Europe» που υλοποιεί το σχολείο για τα επόμενα δύο χρόνια. Ελπίζουμε στις αρχές Μαρτίου 2020 που θα υποδεχθούμε τους μαθητές των συνεργαζομένων σχολείων να υπάρχει η δυνατότητα παρουσίασής του ώστε να μπορέσουν να αντιληφθούν καλύτερα την τοπική μας ιστορία και παράδοση" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.