Μια μεγάλη γιορτή για τους μαθητές και δασκάλους του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας

Οι δάσκαλοι και μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στην Ημαθία έστησαν σήμερα μια μεγάλη γιορτή. Διότι τα ράφια της βιβλιοθήκης τους γέμισαν βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και παραμύθια, οι μαθητές απέκτησαν το δικό τους εργαστήριο υπολογιστών, από τους τοίχους των αιθουσών κρέμονται χάρτες για τη γεωγραφία και οθόνες προβολής, ενώ στην αυλή τούς περιμένουν μπάλες για πολύ παιχνίδι, ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να μοιάζουν αυτονόητα, ωστόσο, μέχρι πρότινος, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, όπως και πολλά ακόμη σχολεία σε όλη την Ελλάδα είχε βασικές ελλείψεις σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, βιβλία, αθλητικό υλικό και εργαλεία διδασκαλίας. Με δωρεά του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) κάλυψε τις ανάγκες του Σχολείου, με σκοπό να βοηθήσει το εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων και να βελτιώσει τη διαδικασία μάθησης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΙΣΝ στηρίζει το εκπαιδευτικό έργο ενός σχολείου. Στο παρελθόν, έχει υποστηρίξει με πρωτοβουλίες και μεμονωμένες δωρεές του δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ πριν από μερικά χρόνια ολοκληρώθηκε, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος, ένα πρόγραμμα προμήθειας μουσικών οργάνων σε 43 δημόσια μουσικά σχολεία της Ελλάδας.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Δριστά και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Δ/ντή ΠΕ Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλου, του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Αμανατίδη. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εκπροσωπήθηκε από την κ. Αγουρίδη Ελένη,