Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη

Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη είναι ο τίτλος ενός ξεχωριστού συνεδρίου που – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 13, 14, 15 Δεκεμβρίου. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια πανελλήνια μαθητική προσομοίωση επιτροπών του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο σκοπός της προσομοίωσης ήταν καθαρά εκπαιδευτικός, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι μαθητές τα δικαιώματά τους κι αυτά των συμμαθητών τους ,να ανταλλάξουν απόψεις και να προσπαθήσουν να προβούν σε ερμηνεία, όπου χρειαστεί..

Οι εργασίες της προσομοίωσης διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις που παραχώρησαν τα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» καθώς και στην Helexpo ΔΕΘ. Στην προσομοίωση, οι συμμετέχοντες μαθητές ανέλαβαν τον ρόλο διπλωματών διαφόρων κρατών-μελών του ΟΗΕ, ερεύνησαν διεθνή ζητήματα της επικαιρότητας και στο πλαίσιο των επιτροπών του ΟΗΕ, πρότειναν λύσεις με μορφή «ψηφισμάτων».

Το ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής συμμετείχε με την μαθήτρια της Β’ Λυκείου Ελένη Λούκα με συνοδό καθηγήτρια την διευθύντρια Γεωργία Παπαποστόλου.