Νωρίτερα η διδασκαλία της κολύμβησης στα Δημοτικά

Nωρίτερα από κάθε προηγούμενη σχολική χρονιά και με αύξηση των τμημάτων και του αριθμού των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ και όπου δύναται της Δ΄ Δημοτικού των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας διδάσκεται το αντικείμενο της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020.

Ήδη η διδασκαλία της κολύμβησης πραγματοποιείται στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Δράμας, Έβρου, Σερρών, Πιερίας, Καβάλας, Ημαθίας, Έβρου, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, από μόνιμους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής οι οποίοι πλεόναζαν και διατέθηκαν ή και αποσπάστηκαν για τη διδασκαλία της κολύμβησης, ενώ με την ολοκλήρωση των προσλήψεων συνολικού αριθμού διακοσίων εξήντα εννέα (269) Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), η οποία και καλύπτει τη μισθοδοσία τους μέσω της χρηματοδότησης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ύψους 350.000,00 ευρώ, αναμένεται να αρχίσει και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Π.Ε. σε όλες τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν κολυμβητικές δεξαμενές. Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των μαθητών/τριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές είναι δωρεάν και καλύπτεται από τις Περιφερειακές Ενότητες.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί η σημαντική συμβολή της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Σοφίας Ζαχαράκη καθώς επίσης και των Υπεύθυνων Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Π.Ε., των Συντονιστών Κολύμβησης, των Διευθυντών Π.Ε. των ανωτέρω αναφερόμενων περιοχών καθώς και των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης αλλά και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την συνεργασία και τον προγραμματισμό τους στην έγκαιρη έναρξη του μαθήματος.