Βέροια: Χριστουγεννιάτικη επίδειξη πρώτων βοηθειών στο Δημαρχείο

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε τους  πρώτους  πιστοποιημένους ανανήπτες μαθητές στην Ημαθία ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας φύλων, κ. Συρμούλα Τζήμα - Τόπη, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 στο κτίριο του Δημαρχείου.

Οι 48 μαθητές της Β΄ τάξης, του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας, του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας που πιστοποιήθηκαν στην Βασική Υποστήριξη ζωής (BLS) και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕD) από τον ανθρωπιστικό οργανισμό “Kids save lives”, επισκέφτηκαν τo Δημαρχείο ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της αντιδημάρχου για να τους εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια για την τόσο σημαντική τους εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση οργανώθηκε από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας , το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019.

ek dimarxeio2

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος, ενθουσιασμένος από την εκπαίδευση των παιδιών, τους ζήτησε να κάνουν μία επίδειξη των όσων έμαθαν. Και όπως ήταν φυσικό τα παιδιά πολύ πρόθυμα ανταποκρίθηκαν!!

Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος  συνεχάρησαν τους μαθητές, τον Διευθυντή του 1ου Ε.Κ, κ. Ουσουλτζόγλου Νικόλαο και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό, κ. Κούτλα Γεωργία για την πρωτοβουλία, την οργάνωση και την πραγματοποίηση της δραστηριότητας.

“Είναι πολύ σημαντικό να περάσετε το μήνυμα και σε άλλα σχολεία και να πιστοποιηθούν και άλλοι μαθητές” τόνισε ο Δήμαρχος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τη σπουδαιότητα της εγκατάστασης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο σχολικό  συγκρότημα.

Να σημειωθεί ότι ο Α.Ε.Α. παραχωρείται στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο με πρωτόκολλο συνεργασίας για δέκα μήνες τον χρόνο από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, μετά από δωρεά προς αυτό ανώνυμου δωρητή.