Την κατά περίπτωση διακοπή των μαθημάτων λόγω γρίπης ζητά ο Διαμαντόπουλος από τους δήμους

Την κατά περίπτωση διακοπή των μαθημάτων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και διαφυλαχθεί η υγεία των μαθητών, ζητά με έγγραφο του από τους δήμους της Ημαθίας, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος. Σε μήνυμα του αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος:

"Ενώ ο μέσος όρος των μαθητών που απουσιάζουν λόγω της γρίπης, σε επίπεδο Νομού, ανέρχεται στο 25% περίπου, την ίδια στιγμή υπάρχουν σχολεία όπου το ποσοστό αυτό φτάνει και ξεπερνά το 80% , ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απουσιάζει το 100% των μαθητών.

Έτσι, αν θέλει κανείς να μείνει στον γενικό μέσο όρο των απουσιών, τότε μπορεί να είναι ήσυχος, αφού στατιστικά δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα ούτε ανάγκη λήψης μέτρων. Αν πάει όμως σε σχολεία όπου προσέρχονται 2-3 μαθητές σε κάθε τάξη ή σε νηπιαγωγεία όπου δεν προσέρχεται κανένα νήπιο, τότε η διακοπή των μαθημάτων, για όσο διάστημα χρειαστεί, είναι επιβεβλημένη.

Γι’ αυτό, ζητήσαμε εγγράφως σήμερα από τους Δήμους την κατά περίπτωση διακοπή των μαθημάτων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και διαφυλαχθεί η υγεία των μαθητών".