Τουριστική εφαρμογή κατασκεύασαν μαθητές του ΕΠΑΛ Νάουσας

Ομάδα του ΕΠΑΛ Νάουσας συμμετείχε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide που υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα.

Η ομάδα του ΕΠΑΛ Νάουσας με την καθοδήγηση των Καθηγητών του σχολείου Τσιακίρη Θωμαής και Ζούκη Δημήτρη, κατασκέυασε μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που απευθείνεται σε τουρίστες και Ναουσαίους και εντοπίζει τα μπουλούκια του εθίμου Γεννίτσαροι και Μπούλες της Νάουσας. Επιπρόσθετα παρέχει πληροφορίες τόσο για το έθιμο όσο και για την ιστορία και τα αξιοθέατα της πόλης.

Η παρουσίαση της εφαρμογής έγινε στα πλαίσια της εμπορικής έκθεσης του διαγωνισμού την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στoν χώρο του εμπορικού κέντρου Mediterranean-Cosmos της Θεσσαλονίκης, έτυχε θερμής υποδοχής από κριτικούς και κοινό και ήταν ένα από τα περίπτερα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Η εφαρμογή BoulesTracker είναι διαθέσιμη στο playstore της google. Δυστυχώς η επίσημη ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων δε μας επέτρεψε να την εφαρμόσουμε την φετινή αποκριά. Παραμένει όμως ένας σημαντικός σύγχρονος, ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Νάουσας.