Υποστηρικτική συνάντηση Νηπιαγωγών που εφαρμόζουν το πρόγραμμα "Το σχολείο που Ονειρεύομαι"

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ η 2η συνάντηση συνομιλίας και εμβάθυνσης στη φιλοσοφία της Συνθετικής Καταξιωτικής  Συστημικής  Διερεύνησης με τις 22 Νηπιαγωγούς που εφαρμόζουν το πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας «Το σχολείο που Ονειρεύομαι».

Οι νηπιαγωγοί περιέγραψαν με ενθουσιασμό και συγκίνηση το πώς υποδέχτηκαν τα παιδιά τις δραστηριότητες του προγράμματος αλλά και οι γονείς οι εμπλέκονται ενεργά.

"Επεξεργαστήκαμε και τις δυσκολίες που συναντούμε, καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τις εμπεριέχουμε δημιουργικά στις δράσεις μας μετατρέποντάς τες σε ευκαιρίες για σύνδεση και ανάπτυξη. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την Τρίτη 7 Απριλίου και την περιμένουμε με ανυπομονησία" αναφέρει η ανακοίνωση της Πρόσβασης.

Βιωματικά εργαστήρια στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Βέροιας

Βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Βέροιας πραγματοποίησε το Κεντρο Πρόληψης  ΠΡΟΣΒΑΣΗ. Η δράση υλοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου μετά από πρόσκληση του σχολείου. Είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και παράλληλα βιωματική προσέγγιση του θέματος των εξαρτήσεων. Όπως μεταξύ άλλων τονίστηκε, η εξάρτηση έχει πολλές μορφές, πολλά αίτια που την προκαλούν αλλά και πολλούς τρόπους για να προστατευτεί κάποιος. Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και συζήτησαν για τις μορφές των εξαρτήσεων, τους λόγους που οδηγούμαστε σε αυτές, τις συνέπειες που έχουν στη ζωή μας και τέλος για τον τρόπο ζωής και τις επιλογές που μας κρατούν μακριά από τις εξαρτήσεις. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία το Διευθυντή κ. Κυριάκο Παπαγεωργίου και την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ελένη Τόλιου.