Δωρεάν και φέτος σε παιδικούς σταθμούς 68.000 παιδιά

Συνολικά 68.000 παιδιά, δηλαδή όσα και πέρυσι, θα πάνε τον Σεπτέμβριο σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς χωρίς οικονομική συμμετοχή, όπως δεσμεύθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε πως τις επόμενες μέρες υπογράφεται η προκήρυξη της διαδικασίας για την επιλογή κατά προτεραιότητα 68.000 παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, τα κριτήρια μοριοδότησης για την κατάταξη των δικαιούχων θα είναι κοινωνικά (αριθμός τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ κλπ.) και εισοδηματικά.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ και θα συμπληρωθεί από το Π.Δ. Επενδύσεων των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης. Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε πως το περυσινό πρόγραμμα που τρέχει έχει κόστος 178 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε πως με το νέο ύψος του VOUCHER για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς τα κόστη φέτος θα είναι περίπου 162 εκατ. ευρώ για 68.000 παιδιά.

Η κατανομή των παιδιών ανά περιφέρεια θα γίνει με την προκήρυξη.

Ο υφυπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αν διασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι από άλλα υπουργεία, όπως το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  

πηγή: www.naftemporiki.gr