Μαθαίνουν για το ανθρώπινο σώμα στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Στα πλαίσια της δραστηριότητας «Μαθαίνω το Σώμα μου», το Νηπιαγωγείο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, «Ι.  Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης», έστησε μαζί με τη νηπιαγωγό φαρμακείο στην αίθουσα των παιδιών. Από τα παιδιά ζητήθηκε να φέρουν χάρτινες συσκευασίες τελειωμένων φαρμάκων από το σπίτι τους, και υποδυόμενα τους φαρμακοποιούς εναλλάξ, να προσφέρουν φάρμακα το ένα στο άλλο, ανάλογα με ποιο σημείο του σώματός τους «πονάει».

Μ' αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν έμπρακτα τα διαφορετικά μέρη του σώματος, τα οποία μπορούν επίσης να βλέπουν στην πραγματικών διαστάσεων αφίσα που ετοίμασαν και κοσμεί πλέον την τάξη τους. Παράλληλα, τα παιδιά διδάσκονται το αντίστοιχο λεξιλόγιο και στο μάθημα των Αγγλικών, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν role playing, σε μία προσπάθεια να λάβουν καθολική γνώση πάνω στον εν λόγω τομέα.

Στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας αγαπάνε το σώμα τους, το φροντίζουν, και δεν αφήνουν κανέναν να το πειράζει• μαθαίνουν να το χαρτογραφούν και να ονομάζουν τα διαφορετικά μέρη του για να είναι πάντα σε θέση να το υπερασπιστούν.