Επίσκεψη μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στο Βυζαντινό Μουσείο

Από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Στις 19/2/15 η ΣΤ’ 2 τάξη επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό μουσείο και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα: «Γνωρίζω τη Βέροια μέσα από τα εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου». Μετά από μια ψηφιακή παρουσίαση για την ιστορία της πόλης μας, μέσα στους αιώνες, παίξαμε το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού. Χωριστήκαμε σε ζευγάρια ανακαλύψαμε και παρουσιάσαμε το δικό μας θησαυρό, έτσι αντλήσαμε πληροφορίες για αρκετά εκθέματα του μουσείου. Ήταν ένα ενδιαφέρον και αξιόλογο πρόγραμμα του μουσείου που είναι πολύ προσφιλές στις προτιμήσεις μας."

Πάμε σινεμά;

"Η ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας πήρε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε σινεμά». Ήρθαμε σε επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου και παρακολουθήσαμε μια εισήγηση για τα βασικά εκφραστικά μέσα της κινηματογραφικής τέχνης όπως η έννοια του κάδρου, του πλάνου, του μοντάζ και των πολλών διαφορετικών τρόπων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας σκηνοθέτης για να αφηγηθεί την ιστορία του. 

Στο τέλος φτιάξαμε μία ολιγόλεπτη ταινία, με πρωταγωνιστές δυο συμμαθητές μας, κάναμε τις λήψεις, την επιλογή και το τελικό μοντάζ. Ήταν ένα αξιόλογο και πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που το συνεχίζουμε και στην τάξη μας με την βοήθεια των δασκάλων μας."