Ημέρα Αισιοδοξίας και Διαβάσματος στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

iev imera-diavasmatos

Κάθε χρόνο στις 2 Μαρτίου η Αμερική γιορτάζει τη γέννηση του γνωστού συγγραφέα και δημιουργού καρτούν Theodor Seuss Geisel, γνωστό ανά τον κόσμο με το ψευδώνυμο Dr. Seuss (2 Μαρτίου 1904-22 Σεπτεμβρίου 1991).

Ο Αμερικανός συγγραφέας έγινε γνωστός μέσα από τα παιδικά βιβλία τα οποία έχει γράψει, όπως είναι το The Cat in the Hat, The Foot Book, Oh, The Places You'll Go!, κ.ά., τα οποία παρουσιάζουν με απλό αλλά γλαφυρό και διασκεδαστικό συνάμα τρόπο ιδέες και γεγονότα -η ομοιοκαταληξία και η αισιοδοξία είναι παρούσες σε κάθε έργο του-. Πολλά από τα έργα του μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση καθώς επίσης και στο Broadway, ενώ ο ίδιος κέρδισε αρκετά βραβεία, ανάμεσά στα οποία βρίσκεται και το Pulitzer.

iev imera-diavasmatos1

Η συγκεκριμένη μέρα έχει οριστεί ως Εθνική Ημέρα Διαβάσματος στην Αμερική. Για το λόγο αυτό, οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α' Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, "Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης", διάβασαν μερικά από τα βιβλία του στα Αγγλικά με την καθηγήτρια των Αγγλικών, αναλύοντας τα κρυμμένα μηνύματά τους, ενώ παράλληλα εξέφρασαν το νόημα των βιβλίων "The Foot Book" και "My Many Colored Days" μέσω χορευτικών κινήσεων με τη βοήθεια της καθηγήτριας Ψυχοκινητικής του σχολείου.

Οι μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας μίλησαν για τα συναισθήματά τους και την έννοια των αντιθέτων, και κατάφεραν να τα αποδώσουν με τις κινήσεις τους και τη στάση του σώματός τους, ενώ τέλος αντιλήφθηκαν ότι η ζωή είναι μία πράξη ισορροπίας, όπως ο ίδιος ο Dr. Seuss υποστηρίζει• θέλει αρετή και μη σπασμωδικές κινήσεις.