Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συγχαίρει τις θεατρικές ομάδες των σχολείων

mavridoy anastasia

Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώθηκαν τα εξής: "Καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχολικές παραστάσεις του 3ου Θεατρικού Διαγωνισμού Γυμνασίων & Λυκείων Ημαθίας, Πέλλας & Πιερίας, η Δ.Δ.Ε. Ημαθίας, ως συνδιοργανώτρια με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, συγχαίρει τις θεατρικές ομάδες των σχολείων που συμμετέχουν υλοποιώντας καινοτόμες δράσεις θεατρικής δημιουργίας.

Από την αρχαιότητα είναι γνωστό ότι η Παιδεία και το Θέατρο μοιράζονται κοινούς στόχους. Η θεατρική τέχνη ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, είναι μια καθαρά βιωματική διαδικασία, που έχει τη δύναμη να μεταδίδει συγκλονιστικά συναισθήματα, μηνύματα και γνώσεις, να κινητοποιεί κρυμμένες ικανότητες και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων τόσο στους ηθοποιούς όσο και στους θεατές. Τα καινοτόμα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Θεατρικής Αγωγής, μέρος των προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων, που υλοποιούνται στα σχολεία, υπηρετούν αυτόν τον στόχο.

Με οδηγό το θέατρο, οι εκπαιδευτικοί εμπνέονται και περπατούν σ' ένα δρόμο που κάνει τη μάθηση και τη διδασκαλία ψυχαγωγική δραστηριότητα. Με τη σειρά τους, ενθαρρύνουν τα παιδιά να ταξιδέψουν σε φανταστικούς κόσμους και μέσα σ' αυτούς να ερευνήσουν θέματα που αφορούν τη λογοτεχνία, την επιστήμη, την ιστορία, την παράδοση, θέματα που αφορούν την ίδια τους τη ζωή. Εκπαιδευτικοί και μαθητές, από κοινού, επικοινωνούν, αλληλοδιδάσκονται, κατανοούν, μαθαίνουν και δημιουργούν. Το κοινό αυτό βίωμα περικλείεται και ολοκληρώνεται με τη δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης. Η κοινή προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών για τη δημιουργία των σχολικών θεατρικών παραστάσεων αναδεικνύεται και προβάλλεται από τη συμμετοχή τους στο 3ο Θεατρικό Διαγωνισμό.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις θεατρικές ομάδες και τις συγχαίρουμε τόσο για την προσπάθεια που προηγήθηκε όσο και για τα τελικά αποτελέσματα".