Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις παραβατικές συμπεριφορές σε νηπιαγωγείο και δημοτικό στην Αλεξάνδρεια

 

Στις 6 Μαΐου 2015, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας, συναντήθηκαν τρεις κοινωνικές ομάδες, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των υποστηρικτικών φορέων σε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας (Εισαγγελέας Ανηλίκων, Επιμελητής Ανηλίκων, Πρωτοβουλία για το Παιδί, Πρόεδρος παραρτήματος Ε.Ε.Σ.) για να μιλήσουν για το πολύ σοβαρό θέμα: «Παραβατικές Συμπεριφορές στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο: Νομικό, Κοινωνικό και Παιδαγωγικό Πλαίσιο Αντιμετώπισης».

Το φαινόμενο αυτό, που όπως διαπιστώθηκε βρίσκεται σε εξέλιξη στις μέρες μας, επιχειρήθηκε να προσεγγιστεί από νομικής και κοινωνικής πλευράς. Έτσι ενημερώθηκαν  εκπαιδευτικοί και γονείς για το νομικό πλαίσιο που διέπει την παρέμβαση στη διαπιστωμένη ενδοοικογενειακή βία και στον σχολικό εκφοβισμό, αλλά και για τους φορείς στους οποίους μπορούν να στραφούν για βοήθεια.

Η ημερίδα, όπως ήταν πολύ φυσιολογικό άγγιξε εκπαιδευτικούς και γονείς, σε σημείο που κατάληξε σε ένα έντονο αλλά και θετικό διάλογο που ανέδειξε τις αγωνίες εκπαιδευτικών και γονέων. Επιπλέον, κατέδειξε και την ανάγκη για συνεργασία αλλά και για διαρκή ενημέρωση όλων των κοινωνικών ομάδων για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.