Logo

Θεώρηση βιβλιαρίων ΟΑΕΕ και σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

Την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία θα δίδεται η δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ (και στα μέλη των οικογενειών τους) με ληξιπρόθεσμες οφειλές να θεωρήσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα και θα καλύπτει ασφαλισμένους που δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση και έχουν οφειλές κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013 με την προϋποθέση ότι το ύψος του ετήσιου εισοδήματός τους δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ.

Ο κ. Κεγκέρογλου γνωστοποίησε επίσης ότι μέχρι τις 7 Ιουνίου θα εκδοθεί έτερη υπουργική απόφαση η οποία θα μετατρέπει από διμηνιαία σε μηνιαία την καταβολή των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η εφαρμογή του νέου καθεστώτος θα ξεκινήσει από τον προσεχή Ιούλιο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει μέχρι το τέλος Αυγούστου να καταβάλουν την πρώτη μηνιαία εισφορά. «Η μηνιαία καταβολή θα διευκολύνει στην καλύτερη διαχείριση από την πλευρά των επιχειρηματιών λόγω του ότι θα είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

πηγή: www.enet.gr 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb