Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 08/07/2014 στο Κτήμα Αφροδίτη, η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» στο Δήμο Αλεξάνδρειας, που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, εταίρος της Α.Σ. «Αλεξανδρινή Γη», στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη Μακεδονικού Κάμπου μέσα από την Αξιοποίηση του Τοπικού Ανθρώπινου Δυναμικού – ΑΞΙΑ».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία των ωφελουμένων (άνεργοι και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ) με επιχειρήσεις, ώστε να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες απασχόλησης που διαμορφώνονται για το προσεχές μέλλον. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος ωφελουμένων κατοίκων του Δήμου Αλεξάνδρειας, οι οποίοι εκπαιδεύθηκαν στις εκπαιδευτικές ενότητες με θέμα:

1. Δυναμικές Καλλιέργειες- Αρωματικά Φυτά,
2. Καλλιέργεια και Μεταποίηση Ελληνικών Αρωματικών Φυτών και
3. Τεχνικοί Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος και Πρασίνων Χώρων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κος Γιαννόπουλος Αθανάσιος, Διαχειριστής και Συντονιστής της Α.Σ. «Αλεξανδρινή Γη», ο οποίος ανέλυσε τις πρακτικές που σχεδιάστηκαν για την επίτευξη του στόχου, που είναι το δίπτυχο Απασχόληση – Ανάπτυξη.

 Ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και συγκεκριμένα τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων την κα Γκουδίνογλου Στυλιανή, εκπρόσωπο της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «Μυγδονία», τον κο Τσινόπουλο Παναγιώτη της επιχ/σης «Πανόραμα ΕΠΕ», τον κο Μιχαηλίδη Δημήτριο της επιχ/σης «ΑΓΡΟΝΕΑ», τον κο Μωραΐτη Ιωάννη της επιχ/σης «ΠΗΓΑΣΟΣ» Βιολογικές Υπερτροφές, τον κο Παπαδόπουλο Μιχάλη της επιχ/σης της BIOHERBAL HELLAS, τον κο Σαρακατσιάνο Ιωάννη καλλιεργητή μεταποιητή. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την κα Μαλούπα Ελένη, διευθύντρια του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδος (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), για την άψογη τεχνική υποστήριξη που προσέφερε κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων και διατίθεται να προσφέρει στο μέλλον.

Οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξεχωριστά τον καθένα από τους παρευρισκόμενους ωφελούμενους και να καταθέσουν τις εμπειρίες τους σε μια χαλαρή συζήτηση μεταξύ τους με σκοπό την ενθάρρυνσή τους για παραπέρα επαγγελματική αποκατάσταση.