Εμπορικός Σύλλογος: "Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για το πανηγύρι"

emporikos alexandria

Ανακοίνωση για το πανηγύρι της Αλεξανδρείας εξέδωσε ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος, απαντώντας στην ανακοίνωση των συμβούλων της μειοψηφίας. Στην ανακοίνωση αναφέρει: 

"Αξιότιμοι Κύριοι, δυστυχώς ένας θεσμός ο οποίος κρατούσε εδώ και 150 χρόνια, από αδιαφορία των Διοικούντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τείνει να εξαφανιστεί.

Ένας θεσμός που ξεκίνησε ως ζωοπανήγυρη και μετεξελίχθηκε σε εμποροπανήγυρη και σε χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας αποτελώντας πόλο έλξης χιλιάδων κατοίκων των γύρω περιοχών, δυστυχώς οι Διοικούντες των τελευταίων 10 ετών, το κατάντησαν σε θεσμό συγκέντρωσης αθίγγανων.

Πάγια και διαχρονική θέση μας που την έχουμε εκφράσει σε όλες τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις των τελευταίων ετών, είναι να δοθεί μια νέα μορφή στο ξακουστό μας πανηγύρι, πιο πολιτιστική και πιο διευρυμένη (και χωροταξικά).

Ν' απλωθεί σε όλη την επικράτεια της πόλης, είτε στο χώρο της εκκλησίας (σε εκδηλώσεις που είναι σύμφωνη), είτε στο κέντρο της πόλης (Πνευματικό Κέντρο, πρώην Εθνική Τράπεζα, παζάρι) με διάφορες εκδηλώσεις όπως, ΄΄Πολιτιστικό Αντάμωμα΄΄, έκθεση ανθοκομίας, έκθεση βιβλίου, έκθεση προβολής τοπικών προϊόντων, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις από τοπικά συγκροτήματα, αλλά και σε ειδικό φυλαγμένο και προστατευόμενο χώρο (π.χ. παζάρι) δημιουργία Λούνα Παρκ .

Θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι Φορείς, όπως και η Αστυνομία, ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σκύψουν πάνω απ' το πρόβλημα που λέγεται «Πανηγύρι Αλεξάνδρειας».

Επειδή το πρόβλημα είναι μεγάλο και σοβαρό και δεν αρκούνε δέκα παράγραφοι για να διατυπώσουμε το πλήρη πλάνο μας, είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων, ώστε να διατυπώσουμε την πλήρη πρότασή μας, που αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Υ.Γ.
Τελικά την πόλη μας δεν την αποδυναμώνουνε μόνο οι Κυβερνήσεις και η Τρόικα, αλλά και οι ίδιοι οι ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ , με αποκορύφωμα την εξαφάνιση του πανηγυριού μας".