Οικονομικό Επιμελητήριο: Αλλαγές στην φορολογία και επενδύσεις μπορούν να φέρουν οικονομική ανάπτυξη

oikonomiko epimelitirio

Εκδήλωση με θέμα «Είναι δυνατή στην Ελλάδα μια άλλη οικονομική ανάπτυξη;» με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Στατιστικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Πανά διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ημαθίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Κόλλιας για το θέμα της εκδήλωσης σημείωσε δυο πράγματα θεωρεί το Οικονομικό Επιμελητήριο απαραίτητα για να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ένα είναι η φορολογική πολιτική και το άλλο το θέμα των επενδύσεων. «Οι φορολογούμενοι έχουν φτάσει στα όρια τους, χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις» τόνισε ο κ. Κόλλιας και επεσήμανε ότι οι φορολογικοί συντελεστές φυσικών και νομικών προσώπων πρέπει να μειωθούν, η εισφορά αλληλεγγύης να καταργηθεί ή να μειωθεί σημαντικά, να αυξηθούν οι δόσεις στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών κ.α.

Στο θέμα των επενδύσεων, ο κ. Κόλλιας είπε ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορεί να ιδρύσει κανείς επιχείρηση σε μια ημέρα. Επίσης θα πρέπει λυθεί το θέμα με την φορολόγηση των ακινήτων για να υπάρξουν επενδύσεις στο real estate. Τέλος ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι πρέπει να γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος με την επιμήκυνση της αποπληρωμής και με την μείωση του επιτοκίου.