Ελλάδα: Η καλύτερη επιλογή της Μεσογείου για κτηματομεσιτικές επενδύσεις

Η Ελληνική κτηματομεσιτική αγορά είναι από τις πιο συναρπαστικές στην περιοχή της Μεσογείου αφού παρέχει την δυνατότητα σε επενδυτές στην αγορά του real estate να χτίσουν ένα εκτενέστατο και πολυποίκιλο δίκτυο διαθέσιμων ακινήτων μέσα στην ίδια χώρα.

Το πλήθος των ευκαιριών για τους επενδυτές έγινε ευρέως γνωστό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 όποτε και έγινε εκτενής προβολή της χώρας διεθνώς. Επίσης κατά την μαζική προσέλευση των τουριστών στο διάστημα 2004-2005, δόθηκε η ευκαιρία σε πλήθος επισκεπτών να ανακαλύψουν τόσο την νησιωτική όσο και την ηπειρωτική χώρα.

Προσθέτοντας στον τεράστιο αριθμό επισκεπτών εκείνης της περιόδου τους συνεχώς αυξανόμενους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών τους, καθώς και το γενικότερο ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά των επενδυτών για την περιοχή της Μεσογείου, είναι φυσικό επόμενο η αύξηση της ζήτησης τόσο για ενοικιάσεις όσο και για αγορές.

Όσο αφορά σε επενδυτικές ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες στα μεσιτικά γραφεία ανά την χώρα, συμπεριλαμβάνονται ακίνητα ιδιωτικής αλλά και εμπορικής χρήσης στις μεγαλύτερες πόλεις και κυρίως στην Αθήνα, καθώς και σε όλη την έκταση της ηπειρωτικής αλλά και νησιωτικής ακτογραμμής με πιο δημοφιλή τα τουριστικά θέρετρα κυρίως στα νησιά.

Επίσης είναι διαθέσιμες δεύτερες παραθεριστικές κατοικίες αλλά και ακίνητα ιδανικά για διαμονή μόνιμης κατοικία σε περίπτωση συνταξιοδότησης, καθώς και κατοικίες προς ενοικίαση σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα εμπορικά κέντρα της χώρας. Για όσους ψάχνουν νέες αναδυόμενες αγορές, η περιοχή της Πελοποννήσου έχει μόλις αρχίσει να αναπτύσσεται με τεράστιες προοπτικές λόγω της φυσικής της ομορφιάς τόσο σε δημοφιλή όσο και σε ανεξερεύνητους προορισμού, αλλά και των επενδύσεων που έχουν γίνει στην περιοχή.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που συμβάλει στην δημοτικότητα της Ελλάδας είναι το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της κτηματομεσιτικής αγοράς είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική όσο αφορά στο κόστος αγοράς σε σχέση με άλλους προορισμούς της Μεσογείου όπως πχ στην Ισπανία. Έτσι λοιπόν ο επενδυτής έχει την δυνατότητα με το ίδιο χρηματικό ποσό να αποκτήσει ακίνητα ανώτερης ποιότητας και αξίας, αυξάνοντας έτσι το περιθώριο κέρδους σε μελλοντικές επενδυτικές κινήσεις.

Τέλος με δεδομένο ότι υπάρχουν πολύ λίγοι περιορισμοί στα δικαιώματα κυριότητας για τους αλλοδαπούς όσο αφορά σε απόκτηση ακινήτων στην Ελλάδα, ενώ η διαδικασία αγοράς είναι σχετικά απλή, όλο και περισσότεροι επενδυτές εκφράζουν το εμπορικό ενδιαφέρον τους. Ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πληθώρα των επιλογών σε όλη την έκταση της χώρας με εύρος προορισμών που εκτείνεται από νησιωτικό προορισμό σε απόλυτα ορεινό, είναι φυσική η αύξηση της δημοτικότητας της χώρας στον τομέα του real estate.

Το άρθρο είναι προσφορά του Μεσιτικού γραφείου Epavlis Real Estate. Αν ενδιαφέρεστε για πωλήσεις κατοικιών στην Ελλάδα μπορείτε να ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.epreal.gr/el-GR/forbuy/residences/Results.html