Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: "Στήριξη της τοπικής μας αγοράς"

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Πρόκειται για ένα κοινωνικό μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για την ευαισθητοποίηση όλων των καταναλωτών , στο πλαίσιο των δράσεων που θα υλοποιήσει με στόχο την προβολή και στήριξη της τοπικής αγοράς.

Ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην Βέροια. Ένας τόπος, που καταφέρνει να περικλείει μέσα του όλους τους φορείς, υπηρεσίες, προϊόντα και αγαθά. Σε μία περίοδο που η κρίση έχει φτάσει παντού και όλοι δυσκολευόμαστε, πρέπει να αντιληφθούμε, πως πέρα από σωστό και χρήσιμο, είναι άκρως απαραίτητο να προτιμούμε την αγορά της πόλης μας για όλα. Είναι κάτι που θα βοηθήσει την τοπική οικονομία να επιβιώσει και τα χρήματα θα κάνουν υγιή κύκλο εντός του τόπου, οπότε και θα παραμένουν σε αυτόν. Ως έμποροι, επιχειρηματίες, δημόσιοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και καταναλωτές είμαστε κρίκοι μιας αλυσίδας, που πρέπει να μείνουμε ενωμένοι για μην να μην σπάσει ούτε ένας κρίκος!

Αυτό βέβαια προϋποθέτει μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, μέσα από ενσυνείδητες δράσεις στήριξης του τοπικού οικονομικού ιστού, ώστε το χρήμα να «γυρίζει» και να μην κάνει «φτερά»…

Η τοπική αγορά, τα εμπορικά καταστήματα και γενικότερα οι επαγγελματίες, αναμφίβολα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της πόλης και της κοινωνίας, καθώς παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή και την πρόοδο του τόπου μας. Συντηρούν θέσεις απασχόλησης, δημιουργούν εισοδήματα και εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων. Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία μας είναι αρκετά δεδομένου, ότι απ’ αυτήν προέρχονται οι παραγωγοί, οι μεταποιητές, οι έμποροι και οι καταναλωτές. Αυτή η λογική θα πρέπει να αποτελέσει μονόδρομο, ο οποίος όμως ταυτόχρονα απαιτεί αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά.

Ο κάθε ένας από εμάς, ως καταναλωτής, άσχετα αν είναι ιδιωτικός ή δημόσιος υπάλληλος, ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας, πρέπει πάντοτε να έχει στην άκρη του μυαλού του τη λειτουργία του κύκλου των οικονομικών δραστηριοτήτων και να στηρίξει την αγορά της πόλης.

Πρέπει να στηρίζει ο ένας τον άλλο. Αν δεν μας προτιμούν οι ντόπιοι καταναλωτές και φεύγουν για αγορές εκτός Βέροιας ,αυτό έχει επιπτώσεις για όλους μας. Εδώ πέραν του ότι μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται, έχει και την άμεση προσωπική επαφή με τον έμπορο.

Ήρθε η ώρα, πλέον, να καταλάβουμε όλοι μας , ότι το μόνο που μας σώζει, είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να τονώσουμε την οικονομία μας. Όταν προτιμούμε τα ντόπια καταστήματα, η κίνηση του χρήματος θα γίνεται από τον έναν στον άλλον εντός και η οικονομία θα σταθεί όρθια αξιοπρεπώς στη δύσκολη εποχή που ζούμε.

Αυτήν την ύστατη στιγμή, όλοι πρέπει να επιλέγουμε την αγορά της πόλης μας.

«Επιμένουμε και Επιλέγουμε την Βέροια για τις Αγορές μας και Καταναλώνουμε ότι Παράγει ο τόπος μας» Είναι σημαντικό το παραπάνω μήνυμα να κερδίζει συνεχώς έδαφος στη συνείδηση αλλά και στην καθημερινή μας ζωή".