Logo

Την Περιφέρεια περιμένουν οι τοπικοί επιχειρηματίες για την εγκατάσταση του Τελωνείου στην Κουλούρα (βίντεο)

Την απόφαση της Περιφέρειας, με την οποία θα παραχωρεί τμήμα της αγοράς Κουλούρας στο Υπουργείο Οικονομικών, περιμένει η Διαχειριστική Επιτροπή του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Φίλων – Υποστηρικτών Τελωνείου Κουλούρας για να προχωρήσει η προσπάθεια που γίνεται για την εγκατάσταση του Τελωνείου. Το θέμα αναδείχθηκε σε συνέντευξη τύπου των μελών της διαχειριστικής επιτροπής και του προέδρου του Επιμελητηρίου, προφανώς να ασκηθεί πίεση προς την πλευρά της Περιφέρειας. Επίσης εξαπολύθηκαν βολές κατά του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου, υπογράμμισε ότι συστάθηκε μια ομάδα επιχειρηματιών που θα βάλουν χρήματα για την αποκατάσταση των κτιρίων ώστε να εγκατασταθεί εκεί το Τελωνείο. Από τις τεχνικές μελέτης που έγιναν, το κόστος αποκατάστασης προσδιορίστηκε στις 350-360 χιλιάδες ευρώ. "Περιμένουμε να γίνει ένα ραντεβού με τον Περιφερειάρχη ο οποίος συμφωνεί με το πλάνο. Έχουμε όμως παράπονα από τον Αντιπεριφερειάρχη (σ.σ. τον Κώστα Καλαϊτζίδη), ο οποίος συνεχώς προσβάλει το Επιμελητήριο και τους επιχειρηματίες λέγοντας στα καφενεία που είναι τα λεφτά. Τα λεφτά δεν τα μαζέψαμε ακόμη γιατί περιμένουμε δυο χρόνια τις αποφάσεις τους. Αν τα μαζεύαμε και γινόταν κούρεμα καταθέσεων δεν θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε το έργο, ούτε να επιστρέψουμε τα χρήματα στους επιχειρηματίες" είπε ο κ. Ουσουλτζόγλου και πρόσθεσε: "Μας παραμερίζει ως θεσμό και μας προσβάλει. Ήρθε μια αποστολή από την Ρουμανία που είχε και εμπόρους και δεν μας κάλεσε. Βγήκε φωτογραφία με τον κ. Γιανναβαρτζή. Η αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου δεν είναι ο εκπρόσωπός μας".

Ο κ. Γιάγκογλου, μέλος της διαχειριστικής επιτροπής, σημείωσε ότι οι 37 επιχειρηματίες που συγκεντρώθηκαν, συμφώνησαν να μαζέψουν χρήματα και να παραδώσουν ως δωρεά έργου στο Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) έτοιμες τις εγκαταστάσεις για να εγκατασταθεί το Τελωνείο. Ο κ. Γιάγκογλου είπε ότι πριν τα κάπιταλ κοντρόλ οι επιχειρηματίες συμφώνησαν να συγκεντρώσουν 220.000 αλλά και μετά τις τεχνικές μελέτες, δέχθηκαν να βάλουν 360 χιλιάδες ευρώ. Μετά από συναντήσεις με τον δήμο και την περιφέρεια, συνέστησαν μια μη κερδοσκοπική εταιρεία για να συγκεντρώσουν τα χρήματα, να κάνουν το έργο και να το δωρίσουν στο δημόσιο. Πέρασαν δυο χρόνια από τότε και στον λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής εταιρείας είναι μόνο τα χρήματα από τα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής. Όταν προχωρήσει η παραχώρηση της Περιφέρειας και η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για εγκατάσταση Τελωνείου στην Κουλούρα γίνει ΦΕΚ, τότε θα συγκεντρωθούν τα χρήματα. "Οι επιχειρηματίες είναι σε ετοιμότητα, η μεταφορά του Τελωνείου στην Κουλούρα εγκρίθηκε, μένει η απόφαση της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ να παραχωρηθεί ο χώρος, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Καλαϊτζίδης. Κάναμε το καλύτερο δυνατό, για ένα χώρο που ενώ έπρεπε να είναι στολίδι, είναι έκτρωμα" είπε ο κ. Γιάγκογλου.

Ο κ. Ταμπακόπουλος πρόσθεσε ότι υπάρχει το "πράσινο" φως για να γίνει το Τελωνείο στην Κουλούρα. "Η Ημαθία είναι εξαγωγικός νομός. Την φαντάζεστε χωρίς τελωνείο" είπε και σημείωσε ότι μπορεί οι επιχειρηματίες να μην μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα ωστόσο πρέπει να προσπαθήσουν γι αυτό το έργο.

Ο κ. Κανδύλας τέλος είπε ότι παρατηρείται μια κωλυσιεργία από τους φορείς.

 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb