Διορία ως 14 Ιουλίου για τα ανασφάλιστα οχήματα

Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των ανασφάλιστων οχημάτων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείτα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμο και ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, θα τους επιστραφεί το ποσόν του προστίμου, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

Αναφορικά με τα πρόστιμα που λαθεμένα έχουν καταλογιστεί σε ιδιοκτήτες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να εντοπιστούν και να διορθωθούν άμεσα.

Το ζήτημα των συμβασιούχων απασχόλησε επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η πανσπερμία σχέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια δυσκολεύουν τη λύση του προβλήματος, καθώς οι περίπου 60.000 εργαζόμενοι δεν απασχολούνται στο δημόσιο τομέα με τις ίδιες μορφές εργασίας (π.χ. συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, προγράμματα ανέργων, συμβάσεις έργου κ.λπ.)

Το Υπουργικό εξουσιοδότησε τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε να αναζητήσουν και να βρουν τη βέλτιστη λύση.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Υπουργικού, συζητήθηκε και η συμφωνία που επετεύχθη κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) την 15η Ιουνίου, καθώς και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και επισημάνθηκε η πάγια θέση της χώρας για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

πηγή: www.in.gr