Νεφελούδης: «Σύντομα» θα λυθεί το θέμα της ΕΝΚΛΩ

Την εκτίμησή του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν στον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας κατέθεσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, κ. Ανδρέας Νεφελούδης.

Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, η κυβέρνηση έχει δημόσια ταχθεί υπέρ του σχεδίου επαναλειτουργίας της εταιρίας, θεωρώντας ότι το εγχείρημα έχει εμβληματικό και συμβολικό χαρακτήρα.

Συμπλήρωσε πως επιβάλλεται επίσπευση των διαδικασιών και πως η κυβέρνηση έχει πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η επίσπευση επιβάλλεται και για έναν ακόμη λόγο, προκειμένου δηλαδή η Ελλάδα να αποφύγει την καταβολή προστίμων της Ε.Ε. πολλών εκατομμυρίων, για θέματα παράνομης κρατικής ενίσχυσης που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν.

Τέλος, ο κ. Νεφελούδης άφησε σαφέστατες αιχμές εναντίον του έργου της Συνδίκου, η οποία, όπως σημείωσε, κινήθηκε μεν στα πλαίσια της νομιμότητας, ωστόσο «προκαλούνται σκέψεις όσον αφορά στο γιατί έχει καθυστερήσει η διαδικασία της εκποίησης και γιατί έχει επιλεχθεί η πολιτική πώλησης βίδα-βίδα και όχι ολοκληρωμένων μονάδων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των πρώην εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ επεσήμαναν ότι επιφυλάσσονται να ασκήσουν όποιο νομικό δικαίωμά τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πηγή: http://www.euro2day.gr