Απολογισμό πεπραγμένων και επίθεση σε Μπίκα, Καλαϊτζίδη από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ν. Ουσουλτζόγλου (video)

Απολογισμό πεπραγμένων, σχολιασμό της εκλογικής δραστηριότητας (για τις εκλογές του Επιμελητηρίου) με επίθεση κατά του υποψηφίου προέδρου Γιώργου Μπίκα και σφοδρή επίθεση στον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και τους συνεργάτες του, έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου σε συνέντευξη τύπου, πλαισιωμένος από τον συνεργάτη του Στέλιο Κανδύλα. 

Απολογισμός πεπραγμένων

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της διοίκησής του, ο Νίκος Ουσουλτζόγλου υπογράμμισε οτι επί ημερών του έγιναν τα εξή:

  • Ενέργειες για την απαλλαγή επιβολής τέλους ακινήτων.
  • Πρωταγωνιστικός ρόλος μεταξύ εμπλεκομένων επιμελητηρίων νόμων που οι επιχειρήσεις τους είχαν δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου προκειμένου αυτά να ρυθμιστούν και να συνεχίσουν λάγνα λειτουργούν βιώσιμες επιχειρήσεις.
  • Εισήγηση προς το υπουργείο χωροταξίας παράτασης οικοδομικών αδειών των βιοτεχνικών και βιομηχανικών κτιρίων επιχειρηματικών σχεδίων που εκδόθηκαν ένα μέσω κρίσης προκειμένου αυτές να μη χαθούν.
  • Αποστολή προτάσεων για το νέο αναπτυξιακό νόμο.
  • Αποστολή προτάσεων για την διαβούλευση του νέου επί Επιμελητηριακού νόμου.
  • Προτάσεις και δυναμικά διαβήματα επί των φορολογικών και ασφαλιστικών νομοσχεδίων.
  • Ηγετικό ρόλο επί των προτάσεων του νέου χωροταξικού σχεδίου της περιφέρειας στο βαθμό που το επιμελητήριο εμπλέκεται
  • Ενεργή συμμετοχή και οργανωτικό ρόλο στη σύγκληση φορέων τα πλαίσια κοινής δράσης για την οριοθέτηση – Άννα οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας.
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίπεδο φορέων και επιμελητηρίων στο θέμα επιβολής ειδικού τέλους κατανάλωσης στον καφέ και της αναδρομικής φορολόγησης των αποθεμάτων του 2016.
  • Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με φορέα διαμεσολάβησης σε πρώτη φάση για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις και με προοπτική για επιπλέον συνεργασίες και συμπράξεις με φορείς για υπηρεσίες διαμεσολάβησης σε όλο το φάσμα πλέον των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
  • Σεμινάρια επιμόρφωσης σε θέματα κοστολόγησης εξαγωγικού marketing προώθησης πωλήσεων κ.α.
  • Ενεργή συμμετοχή σε επιμέρους δράσεις που το επιμελητήριο μπορεί να εμπλακεί επί του στρατηγικού σχεδιασμού βιώσιμης ανάπτυξης των δήμων Βέροιας και Νάουσας
  • Διοργάνωση διερευνητικής ημερίδας σε συνεργασία με το ελληνογερμανικό επιμελητήριο και το υπουργείο παιδείας της Γερμανίας προκειμένου για επιχειρήσεις που αγροδιατροφικού τομέα του νόμου να συμμετέχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα. Αντίστοιχη δράση προβλέπεται να υλοποιηθεί και από την κεντρική ένωση επιμελητηρίων όπου το επιμελητήριο Ημαθίας συμμετείχε στο προκαθορισμένο για αυτόν σκοπός σεμινάριο
  • Διενέργεια μελέτης σκοπιμότητας αξιοποίησης της πρώην περιφερειακής αγοράς Κουλούρας προκειμένου να στεγαστεί αρχικά το νέο τελωνείο

"Ροντέο" οι εκλογές

"Ροντέο" χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Ουσουλτζόγλου στην ομιλία του. Υποστήριξε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια φροντίδα ώστε να μην κομματικοποιούνται και να μην ιδιωτικοποιούνται οι εκλογές και η προσπάθεια αυτή ήταν επιτυχημένη. "Συνάδελφοι που τα προηγούμενα χρόνια τους τίμησα με οφίτσια, στις διαφημιστικές τους καταχωρήσεις γράφουν ότι δεν έγινε τίποτα στο Επιμελητήριο και λένε ότι θα κάνουν παραρτήματα σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια. Παραρτήματα δεν χρειάζονται γιατί το Επιμελητήριο λειτουργεί ηλεκτρονικά" σχολίασε ο κ. Ουσουλτζόγλου απαντώντας στις εξαγγελίες του υποψηφίου Γιώργου Μπίκα ενώ κατηγόρησε την παράταξη (παράταξη Μπίκα) ότι πληρώνει συνδρομές μελών για να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Για την δήλωση του υποψηφίου συμβούλου Κώστα Σισμανίδη, ο κ. Ουσουλτζόγλου είπε: "Έξι χρόνια δεν προσέφερε τίποτα στο Επιμελητήριο. Ερχόταν και έκανε μόνο αντιπολίτευση. Αυτός δεν κατάλαβε τίποτα από την συμμετοχή του".

Ο κ. Ουσουλτζόγλου είπε επίσης ότι ο Επιμελητηριακός νόμος δεν ψηφίστηκε ακόμη και αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές μπορεί να μην γίνουν το Νοέμβριο.

Ο πρόδρος του Επιμελητηρίου έπλεξε και το εγκώμιο του έταιρου υποψηφίου για την προεδρία, του Τάσου Γιάγκολγου. "Έξι χρόνια μόνο ο Γιάγκογλου με βοηθούσε στο Επιμελητήριο. Οι αντιπρόεδροι που πήγαν με τον Μπίκα, δεν έκαναν τίποτα".

Βολές σε Καλαϊτζίδη

Ο Νίκος Ουσουλτζόγλου και ο συνεργάτης του Νίκος Κανδύλας αναφέρθηκαν και στις θέμα της Αγοράς της Κουλούρας εξαπολύοντας επίθεση κατά του κ. Καλαϊτζίδη και των συνεργατών του. "Δεν κατάφεραν να παραχωρήσουν στο Υπουργείο Οικονομικών 1000 τ.μ για να προχωρήσει η εγκατάσταση. Αν δεν γίνεται να το παραχωρήσουν δωρεάν, ας βάλουν ένα συμβολικό τίμημα" είπε ο κ. Ουσουλτζόγλου και ξεκαθάρισε ότι το θέμα έχει "παγώσει" επειδή η ΑΜΑΛΘΕΙΑ δεν πήρε την απόφαση παραχώρηση της έκτασης στο Υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, ο κ. Κανδύλας έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πρωτοβουλία των επιχειρηματιών της περιοχής για εγκατάσταση του Επιμελητηρίου στην Κουλούρα.

"Οι σχέσεις μας με την Αντιπεριφέρεια, τον κ. Καλαϊτζίδη, την κ. Καρατζιούλα και τον κ. Τεληγιαννίδη είναι ότι χειρότερο" τόνισε ο κ. Ουσουλτζόγλου και έφερε ως παράδειγμα την επιλογή του Αντιπεριφερειάρχη να καλέσει σε υποδοχή Ρουμάνου διπλωμάτη μέλος της αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου (Γιανναβαρτζή) και όχι την διοίκηση.

Ο κ. Ουσουλτζόγλου άσκησε και κριτική για το τριήμερο "Ημαθία Quality". "Η ΑΝΗΜΑ πρέπει να κάνει έναν απολογισμό και να μας πει τι πέτυχε αυτό το τριήμερο. Ούτε στα κανάλια, ούτε στις εφημερίδες (πανελλήνιας κυκλοφορίας) είδαμε κάτι. Τους έκλεψαν το ρεβανί και τα κρέατα. Μόνο Ημαθιώτες πήγαν. Οι Αθηναίοι δεν πήγαν στο Ζάππειο" είπε ο κ. Ουσουλτζόγλου.