Στην Υφυπουργό Οικονομικών ο Τάσος Γιάγκογλου

Οι στρεβλώσεις που προκάλεσε η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στον καφέ, με μείωση της κατανάλωσης, αύξηση του λαθρεμπορίου, επιβάρυνση των εξαγωγών και προβλήματα βιωσιμότητας ορισμένων επιχειρήσεων του κλάδου, τονίστηκαν το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου από το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ) στην Υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η Υφυπουργός από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν προβλέπεται εξάλειψη ή μείωση του ΕΦΚ τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο 2018, αν και είναι στις επιδιώξεις του Υπουργείου.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την ίδρυση της ΕΕΚ και την επιθυμία του πρώτου Δ.Σ. (Τάσος Γιάγκογλου, Γιώργος Κούκος, Ηλίας Παπαδόπουλος και Γιάννος Μπενόπουλος) να είναι οι επίσημοι συνομιλητές του Υπουργείου για θέματα που αφορούν στον κλάδο. Τέθηκαν και άλλα ζητήματα, για τα οποία η Υπουργός δεσμεύτηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με την ΕΕΚ, ιδιαίτερα στα τεχνικά θέματα. Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΚ επιφυλάχθηκαν να επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις μετά από την επίσης προγραμματισμένη συνάντησή τους την ερχόμενη εβδομάδα με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ημαθίας και Υποψήφιος Πρόεδρος Τάσος Γιάγκογλου είχε ενημερωτική συζήτηση με την Υφυπουργό κ. Παπανάτσιου για το θέμα της μεταστέγασης του Τελωνείου Ημαθίας στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας.

ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Η υποβοήθηση της εξαγωγικής προσπάθειας με τη δημιουργία ειδικής τράπεζας εξαγωγικών πληροφοριών και την οργάνωση εξαγωγικών συνεδρίων όπου θα γίνεται αναλυτική μελέτη των εξαγωγικών δυνατοτήτων και προοπτικών των αγροτικών και άλλων προϊόντων, τέθηκαν μεταξύ άλλων στις επισκέψεις του Υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσου Γιάγκογλου σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και ιδιώτες εξαγωγείς νωπών προϊόντων την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια των συζητήσεων συμφωνήθηκε από όλους ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες όλων ώστε οι εξαγωγές στην παρούσα συγκυρία να αποτελέσουν ένα υγιές κομμάτι της τοπικής οικονομίας, για να βοηθήσουν στον μέγιστο βαθμό στην τόνωση της τοπικής αγοράς, δεδομένου ότι η Ημαθία διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στην Ελλάδα.
Ο κ. Γιάγκογλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Επιμελητήριο Ημαθίας μπορεί και πρέπει να έχει ρόλο στην προσπάθεια αυτή και κάλεσε όλους να προχωρήσουν σε συνέργειες που θα ευνοήσουν τον εξαγωγικό προσανατολισμό, τις δυνατότητες και τις προοπτικές του στο σύγχρονο και απαιτητικό περιβάλλον.
Ο κ. Γιάγκογλου στη διάρκεια των επισκέψεών του συνοδευόταν από τους υποψήφιους του συνδυασμού "Ημαθία Επιμελείν" Ιορδάνη Κυρατλίδη και Στέλιο Βουγιούκα.