Logo

Τάσος Γιάγκογλου: "Οι επιχειρηματίες χόρτασαν από λαγούς και πετραχήλια"

Η επόμενη μέρα του Eπιχειρείν στην Ημαθία βρίσκεται στο επίκεντρο των συνεχιζόμενων επαφών του Τάσου Γιάγκογλου και υποψήφιων του συνδυασμού του στις καθημερινές επισκέψεις τους σε επιχειρήσεις, καταστήματα και θεσμικούς φορείς Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας. Ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου με τον συνδυασμό "Ημαθία Επιμελείν" αναφέρεται επιγραμματικά στον σχεδιασμό του για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλες τις βαθμίδες και ηλικίες, όχι με διοικητικού χαρακτήρα ανεδαφικές και υπερφίαλες υποσχέσεις που χαϊδεύουν αυτιά, αλλά με δοκιμασμένες, ευέλικτες και υλοποιήσιμες πρακτικές, που στοχεύουν στην ουσιαστική βοήθεια των επιχειρηματιών και του Επιχειρείν.

Απαντώντας στις ερωτήσεις επιχειρηματιών της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας για τη σκέψη λειτουργίας παραρτημάτων του Επιμελητηρίου στις πόλεις τους, ο κ. Γιάγκογλου απαντά με σαφήνεια ότι στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας και των on-line συστημάτων κάθε κίνηση στην κατεύθυνση αυτή είναι αναχρονιστική, περιττή και παραπλανητική, με έντονα στοιχεία λαϊκισμού.

"Κάποιοι εξωθεσμικοί έχουν παρεισφρήσει βιαίως στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ημαθίας και οδηγούν στα άκρα μια αναμέτρηση που θα έπρεπε να ενώνει τις επιχειρηματικές δυνάμεις και όχι να τις διχάζει, όπως δυστυχώς γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά φέτος, χωρίς δική μας ευθύνη. Στέλνω σε όλες και όλους το μήνυμα ότι η ψήφος του επιχειρηματία δεν εξαγοράζεται, αλλά κατακτιέται. Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν χρειάζεται υποσχέσεις για νέες προσλήψεις (με ποιον τρόπο άραγε;), ούτε νέες δομές αμφίβολης αποτελεσματικότητας και υψηλού κόστους, για ένα Επιμελητήριο που στέκεται πολύ ψηλά με πολύ κόπο. Οι επιχειρηματίες χόρτασαν από λαγούς και πετραχήλια. Τώρα απαιτούν από εμάς πολλή δουλειά και πειστικές απαντήσεις στις απορίες και στις αγωνίες τους, κάτι που προσωπικά απέδειξα ότι πρόσφερα με συνέπεια και αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, τέσσερα χρόνια τώρα" υπογραμμίζει ο κ. Γιάγκογλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Υπηρεσία υποδοχής ενημέρωσης εκπαίδευσης και υποβοήθησης νέων επιχειρηματιών, που θα πληροφορεί για τις επενδυτικές ευκαιρίες της περιοχής, τους κορεσμένους άλλα και τους δυναμικούς κλάδους, τους κίνδυνους που θα διατρέξουν και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν, ώστε η τελική απόφαση τους να λαμβάνεται με πλήρη γνώση όλων των σχετικών παραμέτρων. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει σε ομάδες νεοσύστατων η υπό σύσταση επιχειρήσεων:

1) Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, που θα συνοδεύεται από ολοκληρωμένο πακέτο συμβουλευτικής υποστήριξης βραχείας διάρκειας.

2) Παροχή υπηρεσιών ‘θερμοκοιτίδας’ σε υπό σύσταση καινοτομικές επιχειρήσεις με παροχή ολοκληρωμένης συμβουλευτικής υποστήριξης σε πέντε, υπό σύσταση ή νεοϊδρυθείσες, επιχειρήσεις ανά έτος.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb