Logo

Εκλογές Επιμελητηρίου: Πώς το φημολογούμενο ντέρμπι έγινε απρόσμενα άνετη επικράτηση

Η επικράτηση του Γιώργου Μπίκα στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν απρόσμενα άνετη. Το φημολογούμενο ντέρμπι μετατράπηκε σε μια ευρεία νίκη που ξάφνιασε πολύ κόσμο ακόμη και στην παράταξη των νικητών.

Το βράδυ των εκλογών, αφού οι κάλπες έκλεισαν, άνοιξαν και τα χαρτιά των δυο παρατάξεων και οι κρυμμένες στρατηγικές έγιναν αντικείμενο συζήτησης. Τι έγινε και η ψαλίδα της διαφοράς άνοιξε τόσο πολύ;

Αυτό που διαπιστώσαμε εμείς από την μικρή έρευνα που κάναμε είναι ότι η παράταξη Μπίκα δεν άφησε τίποτα στην τύχη, από την προσέγγιση των ψηφοφόρων έως την φωτογραφία που συνόδευε το δελτίο τύπου. Το ατού της παράταξης Μπίκα είναι ότι κινήθηκε προεκλογική με οργάνωση δημοτικών εκλογών (όσοι έχουν ασχοληθεί με δημοτικές εκλογές καταλαβαίνουν). Στο επιτελείο μπήκαν άτομα που γνωρίζουν από τοπικές εκλογές και η προσπάθεια ξεκίνησε.

Το μεγάλο μυστικό της νίκης Μπίκα είναι ότι η παράταξη κινητοποίησε πολλά μέλη που τα προηγούμενα χρόνια δεν πήγαιναν να ψηφίσουν (2392 μέλη ψήφισαν την Κυριακή ενώ το 2011 μόλις 1404). Η συντριπτική πλειοψηφία των επιπλέον ψηφοφόρων ψήφισαν Μπίκα και έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του.

Πώς κινητοποιήθηκαν αυτοί; Με πολλούς τρόπους. Συνδρομές πληρώθηκαν έστω και την τελευταία στιγμή και απέκτησε δικαίωμα ψήφου ένας σεβαστός αριθμός ψηφοφόρων, έτρεξαν ασταμάτητα οι υποψήφιοι της παράταξης, ασχολήθηκαν πολύ ενεργά στελέχη της τοπικής ΝΔ ενώ όπως μάθαμε χθες ενεργοποιήθηκαν και παλιά "μπαρουτοκαπνισμένα" σε εκλογές στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ που ενίσχυσαν σημαντικά υποψηφίους του Μπίκα.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb