Μίχαλος: Το Επιμελητήριο Ημαθίας θα συνεργαστεί με ΕΒΕΑ και Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (video)

Την συνεργασία του Επιμελητηρίου Ημαθίας με το ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, γνωστοποίησε στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας ο Κωνσταντίνος Μίχλαος (πρόεδρος και στο ΕΒΕΑ και στην Ένωση).

Στην ομιλία του ο κ. Μίχαλος είπε ότι συμφωνήθηκε η συνεργασία του Επιμελητηρίου Ημαθίας με το ΕΒΕΑ και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, στο θέμα της ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν νέες ιδέες να της αναπτύξουν ενώ σε συνεργασία με τον θεσμό των "επιχειρηματικών αγγέλων" να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν.

Μια άλλη συνεργασία με το ΕΒΕΑ, είπε ο κ. Μίχαλος, είναι η ένταξη του Επιμελητηρίου Ημαθίας στα Μητροπολιτικά Ευρωπαϊκά Επιμελητήρια. Ακόμη το Επιμελητήριο μέσα από αυτή την συνεργασία θα έχει την δυνατότητα να μπει σε προγράμματα είτε απευθείας είτε μέσα από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα, θα υπάρξει ένα μεγάλο πρόγραμμα από την ψηφιακή σύγκλιση για την απομακρυσμένη υπογραφή.

Μιλώντας γενικά για την οικονομία, ο κ. Μίχαλος είπε παρότι που υπάρχει μια επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα με θετικούς δείκτες ανεβασμένους (αύξηση εξαγωγών, αύξηση της απασχόλησης στην βιομηχανία κ.α.) αυτά τα στοιχεία δεν έχουν περάσει στην καθημερινότητα των πολιτών. Για να έρθει η ανάπτυξη, είπε ο κ. Μίχαλος, χρειάζονται ρηξικέλευθες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις για να μείνει πίσω η κακή κληρονομιά που αφήνουν πίσω τα μνημόνια.

Η έξοδος από το μνημόνιο τον Αύγουστο, είπε ο κ. Μίχαλος, δεν σημαίνει επιστροφή σε αυτά που ξέραμε πριν την κρίση. "Ένα είναι βέβαιο όμως. Δεν μπορεί η αγορά και η οικονομία να σηκώνει αυτά τα βάρη της υπερφορολόγησης. Ναι σε πλεονάσματα, αλλά αυτά να προέρχονται μέσα από την παραγωγική διαδικασία" είπε ο κ. Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε επίσης εύθραυστο το τραπεζικό σύστημα και τόνισε ότι το κόστος δανεισμού στην Ελλάδα είναι διπλάσιο από αυτό χωρών της ευρωζώνης. "Άλλη αναχρηματοδότηση δεν χωρά. Αν πάει καλά αυτό που θα έχουμε είναι η απομείωση των καταθέσεων, το οποίο θα είναι καταστροφικό" σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, αν δεν υπάρξει σύνεση, συναίνεση και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο πολιτικό, δεν θα μπορέσουν να επιλυθούν τα οικονομικά και εθνικά προβλήματα.