Συνάντηση εταίρων διοργανώνει η ΑΝΗΜΑ

anima enimerosi

Η Αναπτυξιακή Ημαθίας A.E. – ΑΝ.ΗΜΑ.Α.Ε. είναι εταίρος του εγκεκριμένου από την ΕΥΕ ΠΑΑ - Ανταγωνιστικότητα Σχεδίου διατοπικής συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» (ΟΠΣΑΑ 181575), που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013 και το οποίο υλοποιεί και συντονίζει η ΟΤΔ Πάρνωνα.

Εταίροι του Σχεδίου είναι οι ακόλουθες είκοσι Αναπτυξιακές Εταιρείες της Ελλάδας: Αναπτυξιακή Google Αχαΐας, Αναπτυξιακή Βορ. Πελοποννήσου, Αναπτυξιακή Γρεβενών, Αναπτυξιακή Δυτ. Μακεδονίας, Αναπτυξιακή Ημαθίας, Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης, Αναπτυξιακή Καβάλας, Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Καστοριάς, Αναπτυξιακή Λάρισας, Αναπτυξιακή Λήμνου, Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα, Αναπτυξιακή Πέλλας, Αναπτυξιακή Πηλίου, Αναπτυξιακή Πιερική, Αναπτυξιακή Σερρών, Αναπτυξιακή Φθιωτική, Αναπτυξιακή Φωκική, Αναπτυξιακή Χαλκιδικής.

Το διατοπικό Σχέδιο συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» αφορά στην ανάδειξη των εκλεκτών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή των Εταίρων , με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης, προς όφελος της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού. Εργαλείο ανάδειξης της ελληνικής διατροφής γενικότερα και της γαστρονομικής κουλτούρας κάθε τόπου ειδικότερα είναι το Δίκτυο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που θα συστήσουν οι ΟΤΑ και οι παραγωγικοί φορείς της Ελλάδος. Το Δίκτυο θα δημιουργηθεί και θα υποστηριχθεί από το Σχέδιο και θα έχει βιώσιμη προοπτική, ευρεία απήχηση και εθνικό χαρακτήρα, εκπροσωπώντας όλες τις περιοχές της Ελλάδας με αναγνωρισμένα, φημισμένα, χαρακτηριστικά και ποιοτικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο της δράσης 5 ««Συναντήσεις - Τεχνική Υποστήριξη» του Σχεδίου η Η Αναπτυξιακή Ημαθίας A.E. – ΑΝ.ΗΜΑ.Α.Ε. ανέλαβε και διοργανώνει στις 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ. στο ΚΤΗΜΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ στο Μετόχι Βέροιας συνάντηση των εταίρων του Σχεδίου.