Νάουσα: θεώρηση αδειών για τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών και τους επαγγελματίες πλανοδίου και στάσιμου εμπορίου

Ο Δήμος Νάουσας ενημερώνει τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών και τους επαγγελματίες πλανοδίου και στάσιμου εμπορίου που δεν έχουν μέχρι σήμερα ανανεώσει την άδειά τους βάσει της παρ. 2 του άρθρου 39 του ν. 4264/2014 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτής εκδιδομένων υπουργικών αποφάσεων, μπορούν να θεωρήσουν αυτή έως τις 15 Ιανουαρίου 2019 (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14, παρ. 13 & 14 του Ν. 4541/2018). Σε περίπτωση που οι άδειες δεν θεωρηθούν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία ανακαλούνται οριστικά και αυτοδίκαια.

Για τη θεώρηση της άδειάς του ο πωλητής υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφού τα εξετάσουν, θεωρούν την άδεια ή απορρίπτουν το αίτημα θεώρησης. Ο ενδιαφερόμενος δικαιούται να υποβάλει νέο αίτημα θεώρησης εντός προθεσμίας ενός έτους από την κοινοποίηση της απόρριψης της προηγούμενης αίτησής του και, εάν τα δικαιολογητικά κριθούν πλήρη, η άδεια θεωρείται και ανακτάται το δικαίωμα δραστηριοποίησης. Σε περίπτωση μη υποβολής νέου αιτήματος εντός της ανωτέρω προθεσμίας, η άδεια ανακαλείται οριστικά και αυτοδικαίως.