Ημερίδα - σεμινάριο για τη φορολογία & τα ακίνητα

Το παράρτημα Π.ΟΜ.ΙΔ.Α της Ημαθίας σε συνεργασία με την Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) με έδρα την Αθήνα, τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας, και το 4ο Περιφερειακό τμήμα Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα – σεμινάριο την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την ημερίδα είναι:

- ΕΝΦΙΑ & Συμπληρωματικός Φόρος. Αντικειμενικές αξίες ακινήτων.
- Μισθώσεις επαγγελματικές, κατοικιών, βραχυχρόνιες μισθώσεις (AirBnB).
- Φορολογικές δηλώσεις 2019 - Φορολογία εισοδήματος ακινήτων, γονικών παροχών & κληρονομιών.
- Εθνικό Κτηματολόγιο. Η νέα φάση δηλώσεων. Προθεσμίες – ενστάσεις κλπ.
- Δημοτικά τέλη καθαριότητας - φωτισμού: Νέα προθεσμία και διαδικασία για τις δηλώσεις απαλλαγής των κενών/μη ρευματοδοτούμενων ακινήτων.
- Τακτοποίηση αυθαιρέτων. Προθεσμίες, πρόστιμα, διαδικασίες.
- Εξοικονόμηση ενέργειας - αυτονόμηση θέρμανσης.
- Νέα εκπτωτικά προγράμματα για τα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ: Φθηνότερο ρεύμα/φυσικό αέριο από την PROΤERGIA, για οικιακή και επαγγελματική χρήση και κοινόχρηστα. – On line ασφάλιση Κατοικιών από την ΑΝΥΤΙΜΕ της INTERAMERICAN. Ασφάλιση Επαγγελματικών & κοινοχρήστων χώρων.

Το σεμινάριο έχει γενικότερο ενημερωτικό και όχι ειδικό επιστημονικό χαρακτήρα. Σκοπό έχει την ενημέρωση των μελών της οργάνωσής μας - ιδιοκτητών και διαχειριστών ακινήτων, και την καθοδήγησή τους στην ορθή επίλυση των πρακτικών προβλημάτων που τους απασχολούν. Στο τέλος του σεμιναρίου ακολουθεί συζήτηση, απαντώνται οι ερωτήσεις των παρευρισκομένων μελών και επιλύονται οι απορίες τους. Τις εργασίες θα συντονίσει η Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ από τη Βέροια κ. Ιφιγένεια Βλαχογιάννη