Κλειστά κουρεία - κομμωτήρια και απαγόρευση για κατ' οίκον υπηρεσίες

Από την Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Στα πλαίσια των υποχρεωτικών μέτρων του Υπουργείου Υγείας και των κατευθυντήριων οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού (SARS-CoV-2), επιβάλλεται στους πολίτες η ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων και ο περιορισμός των καθημερινών δραστηριοτήτων στις απολύτως απαραίτητες.

Για το σκοπό αυτό ανακοινώθηκαν διάφοροι ΚΑΔ, των οποίων η δραστηριότητα διακόπτεται από 14/3/2020 αορίστως και μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Μέσα σε αυτούς είναι και οι υπηρεσίες κομμωτηρίου/κουρείου, καθώς και αυτές της περιποίησης νυχιών.

Η Ομοσπονδία μας, αναλογιζόμενη την κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια υγεία και σεβόμενη τις επιταγές των ειδικών επιστημόνων, καλεί τα μέλη της να σεβαστούν τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και να αναστείλουν κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.

Αυτονόητο είναι ότι απαγορεύεται εξίσου η παροχή των υπηρεσιών μας κατ’ οίκον και σε μεμονωμένους πελάτες, κάτι που έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Η εν λόγω δραστηριότητα ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία ακόμη και σε ήρεμη περίοδο, πολλώ δε μάλλον τώρα που είναι αυξημένη η ανάγκη για λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και απολύμανσης για την πρόληψη της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού.

Ενημερώνονται, τέλος, οι συνάδελφοι αλλά και οι πολίτες, ότι η παράβαση των ανωτέρω οδηγιών και επιταγών των αρμοδίων αρχών, συνεπάγεται αυστηρές ποινικές κυρώσεις, οι οποίες σε περίπτωση μετάδοσης της ασθένειας και διακινδύνευσης της ζωής των συνανθρώπων μας φτάνουν μέχρι και σε ισόβια κάθειρξη".