Οξύ που παράγει το ανθρώπινο συκώτι…τορπιλίζει το τοπικό λίπος

fatsea

Οξύ που παράγει το ανθρώπινο συκώτι , επιστρατεύει η επιστήμη και ...τορπιλίζει το τοπικό λίπος, που ταλαιπωρεί την πλειοψηφία γυναικών και ανδρών!

Η νέα θεραπεία λιποδιάλυσης είναι μη χειρουργική, ονομάζεται AQUALYXκαι απαλλάσσει απλά και με ασφάλεια γυναίκες και άνδρες από τα τοπικά «μαξιλαράκια λίπους».

«Είναι γνωστό σε όλους ότι το τοπικό λίπος δύσκολα υποχωρεί παρά τη σωστή διατροφή και άσκηση»αναφέρει η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ. Θεοδώρα Φατσέα και προσθέτει:

«Η νέα όμως θεραπεία, έχει θεαματικά αποτελέσματα καθώς χρησιμοποιεί ως όπλο της ένα οξύ που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός για τον ίδιο σκοπό, την καύση δηλαδή του λίπους».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το AQUALYXπεριέχει δεσοξυχολανικό οξύ, ένα είδος χολικού οξέος, το οποίο λειτουργώντας ως «τορπίλη»διαλύει τα μαξιλαράκια του τοπικού λίπους, τα οποία δεν υποχωρούν με την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Μόνο το 2013 στην Ευρώπη, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, έγιναν πάνω από 260.000 θεραπείες με AQUALYX!

Πρέπει να αναφέρουμε ότι με τη βοήθεια βακτηρίων, ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει το συγκεκριμένο οξύ στο συκώτι, με σκοπό την καύση του λίπους. Η λιποδιαλυτική δράση του δεσοξυχολανικού οξέος χρησιμοποιήθηκε από τον καθηγητή Πασκουάλε Μοτολέζε, τον εφευρέτη του AQUALYX, ο οποίος ανέπτυξε μια συνθετικά κατασκευασμένη παραλλαγή του.

Η δραστική αυτή ουσία ουσιαστικά «κλειδώνει» πάνω στο φράγμα των λιποκυττάρων και αρχίζει να ενεργεί, με αποτέλεσμα το κυτταρικό φράγμα να γίνεται ασταθές και να απελευθερώνει τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα του. Τα κυτταρικά κατάλοιπα απομακρύνονται διαμέσου της άμυνας του σώματος και τα μη συνδεδεμένα λιποκύτταρα μεταβολίζονται και μετατρέπονται σε ενέργεια. Η μέθοδος έχει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CE).

ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΟΡΦΗ ΕΧΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

«Η νέα θεραπεία γίνεται με ενέσεις και το AQUALYXεγχέεται απευθείας εντός του υποδόριου λιπώδους ιστού με τη χρήση λεπτών, εύκαμπτων βελόνων»εξηγεί η Δρ. Φατσέα και προσθέτει:

«Καθώς ο λιπώδης ιστός δεν παρουσιάζει σχεδόν καθόλου αισθητικότητα, η θεραπεία είναι στην ουσία ανώδυνη. Επιπλέον, στο AQUALYX μπορούμε να προσθέσουμε τοπικό αναισθητικό για την εξάλειψη του πόνου».

Αμέσως μετά την εφαρμογή, η περιοχή μπορεί να κοκκινίσει και να παρουσιάσει ένα ελαφρύ πρήξιμο. Όπως συμβαίνει σε κάθε θεραπεία με υποδερμικές βελόνες, είναι πιθανό να εκδηλωθεί ένα πολύ μικρό αιμάτωμα. Όλα αυτά θεωρούνται αναμενόμενες παρενέργειες και υποχωρούν πλήρως λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία.

Η θεραπεία εφαρμόζεται σε οργανωμένα κέντρα από εξειδικευμένους δερματολόγους και ο ενδιαφερόμενος αμέσως μετά επιστρέφει σπίτι του.

Η νέα θεραπεία μπορεί να έχει εφαρμογή σχεδόν σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα για τη διάλυση του τοπικού λίπος. Συγκεκριμένα:

  • Γλουτούς
  • Διπλοσάγονο
  • Βραχίονες
  • Μέση
  • Γοφοί
  • Ψωμάκια
  • Γόνατα
  • Στήθος
  • Εσωτερικό των μηρών.

Ακόμη μπορεί να αποτελέσει επίσης μια πιθανή θεραπεία για την ψευδό-γυναικομαστία και το buffalohump.

Ο αριθμός των θεραπειών ποικίλει ανάλογα με τον επιθυμητό βαθμό διόρθωσης, το μέγεθος του τοπικού λίπους και τις ειδικές αντιδράσεις του λιπώδους ιστού. Κατά μέσο όρο, υπολογίζονται 3-5 θεραπείες, με ενδιάμεσα διαλείμματα τριών εβδομάδων, μέχρι να είναι ορατά τα αποτελέσματα. Η υγιεινή διατροφή καθώς και η άσκηση κρίνονται απολύτως απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της θεραπείας.

ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Αμέσως μετά τη θεραπεία και γιατις επόμενες 12 ώρες δεν πρέπει στην περιοχή να εφαρμοστούν καλλυντικά, ενώ για μία ημέραθα πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άμεσες πηγές θερμότητας και ακτινοβολίας (ηλιοθεραπεία , UV-ακτινοβολία, σάουνα κτλ). Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η έντονη φυσική άσκηση για τις επόμενες επτά ημέρες. Καθώς τα λιπαρά οξέα που απελευθερώνονται μετατρέπονται σε πρόσθετη ενέργεια, είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η υγιεινή διατροφή, διαφορετικά ο οργανισμός θα αποθηκεύσει το λίπος σε άλλο σημείο.

Πριν από την εφαρμογή της θεραπείας ο θεράπων ιατρός θα πρέπει, μέσα από συζήτηση με την ενδιαφερόμενη, να αξιολογήσει αν μια θεραπεία με AQUALYXενδείκνυται για την περίπτωσή της.

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους από 18 μέχρι 60 χρόνων.