Κούτρας: "Αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο με τη νέα πτέρυγα, πρέπει να γίνει παράρτημα του ΑΠΘ"

Ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση του Νοσοκομείου Βέροιας έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Κούτρας. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι στο μικρό νέο κτίριο, θα στεγαστούν τα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου. "Θα είναι από τα καλύτερα τμήματα επειγόντων στην Βόρεια Ελλάδα. Θα είναι ένα κτίριο κόσμημα. Θα γίνει μια προσπάθεια να είναι αυτοτελές τμήμα" σχολίασε ο κ. Κούτρας.

Για το μεγάλο κτίριο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ο κ. Κούτρας είπε ότι θα αναβαθμίσει το Νοσοκομείο της Βέροιας διότι εκεί θα φιλοξενηθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) η οποία θα έχει 8 κρεβάτια συν 2 για πολυανθεκτικούς μικροοργανισμούς. "Θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ΜΕΘ στην Βόρεια Ελλάδα. Πρέπει να στελεχωθεί καταλλήλως" σημείωσε ο κ. Κούτρας.

Για την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Βέροιας σημείωσε ότι υπάρχουν ελλείψεις στην στελέχωση αλλά αν γίνουν κάποιες κινήσεις τα πράγματα θα βελτιωθούν. Ο κ. Κούτρας είπε ακόμη ότι τον Σεπτέμβριο η Παθολογική Κλινική θα υλοποιήσει ένα νέο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. "Πρέπει να δείξουμε ότι το Νοσοκομείο μας μπορεί να γίνει παράρτημα του ΑΠΘ" πρόσθεσε ο κ. Κούτρας.

Η κ. Παπαϊωάννου συμπλήρωσε για το Νοσοκομείο ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο παρουσιάζονται από κάποιους. "Δεν το διοικεί ο δήμος, έχει δική του διοίκηση" σχολίασε με αφορμή κείμενα κάποιων που βλέπουν κατά καιρούς την δημοσιότητα και προσπαθούν να φορτώσουν τα προβλήματα του Νοσοκομείου στον δήμο Βέροιας. Η κ. Παπαϊωάννου είπε ακόμη ότι ο φόρτος εργασίας στο Νοσοκομείο αυξήθηκε διότι διαλύθηκε η πρωτοβάθμια περίθαλψη.