Logo

Με επιτυχία η άσκηση εκκένωσης στο Νοσοκομείο Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Νοσοκομείο Βέροιας άσκηση με κωδικό ονομασίας «Σώστρατος» που αφορά στον απεγκλωβισμό ατόμων κατόπιν σεισμού, ύστερα από σχετικό αίτημα και συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) και στα πλαίσια της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών "ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ" και "ΠΕΡΣΕΑΣ". 

Την άσκηση επόπτευσε ο Διοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. κ. Παπαευσταθίου Νικόλαος και την παρακολούθησε κλιμάκιο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. Στόχος της άσκησης ήταν η διαπίστωση της ετοιμότητας του προσωπικού αλλά και η δυνατότητα συνεργασίας με άλλες υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία.

Το σενάριο προέβλεπε απεγκλωνισμό ασθενών μετά από μεγάλο σεισμό. Στην άσκηση, άμεσα το προσωπικό θέτει σε εφαρμογή τον σχέδιο, το προσωπικό λαμβάνει οδηγίες και ξεκινά την εκκένωση. Η αστυνομία παρεμβαίνει και απομακρύνει οχήματα που εμποδίζουν ενώ οι ασθενείς βγαίνουν με την βοήθεια του προσωπικού εκτός νοσοκομείου. Το προσωπικό παρεμβαίνει στα σοβαρά περιστατικά ενώ η εκκένωση συνεχίζεται. Από τον σεισμό, υπάρχει φωτιά εντός του νοσοκομείου και παρεμβαίνει η πυροσβεστική και απεγκλωβίζει τους τραυματίες. Η πυροσβεστική απεγκλωβίζει και ασθενείς με το καλάθι στους πάνω ορόφους.

Δείτε στιγμιότυπα από την άσκηση

{jlex}flickr:72157681778766964{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb