Δήμος Βέροιας: Έμφαση στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας - Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας (φωτογραφίες, βίντεο)

Έμφαση στην πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας, για όλους τους πολίτες, δίνει ο δήμος Βέροιας με την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας. Συγκεκριμένα, ο δήμος Βέροιας θα παρέχει σε υγιείς πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, θα τους ευαισθητοποιεί σε θέματα υγείας και πρόληψης και θα τους ενημερώνει για τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.

Το ΚΕΠ Υγείας δήμου Βέροιας στεγάζεται στα παλαιά σφαγεία, απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου και εγκαινιάστηκε με επισημότητα την Τετάρτη. Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ενώ χαιρετισμό θα έκαναν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Εθελοντισμού – Υγείας, Θεόφιλος Κορωνάς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος.

"Η κοινωνική αλλυλεγγύη και η προαγωγή της δημόσιας υγείας αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες του δήμου" τόνισε ο δήμαρχος Βέροιας. "Ευχόμαστε να έχει την ίδια επιτυχία με το Δημοτικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο" υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς. "Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις" σχολίασε ο κ. Διαμαντόπουλος και υποσχέθηκε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος θα είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια.

Ακολούθησε διάλεξη με θέμα «Πρόληψη κακοήθων νεοπλασιών και καρδιαγγειακών νοσημάτων – Προσυμπτωματικός έλεγχος (CHECK-UP) από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας και Συντονιστή Δ/ντή της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), Χρήστο Κούτρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Σιδηρόπουλος, Γιώργος Σοφιανίδης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, ο πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης, η πρώην δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελένη Γκόγκα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θανάσης Χειμώνας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Τάκης Μαυρογιώργος, ο πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Παπαϊωάννου, ο Δ/ντής του ΠΕΔΥ Βέροιας κ. Θεοδωρίδης, το μέλος του ΠΙΣ και πρώην πρόεδρος του ΙΣΗ Τάσος Βασιάδης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του θεσμού του Αστυνομικού της γειτονιάς κ.ά..

Το ΚΕΠ Υγείας σας προτείνει να κάνετε συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό σας και τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι τα εξής:

  • Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής
  • Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου
  • Πρόληψη καρκίνου του μαστού
  • Πρόληψη καρκίνου του προστάτη
  • Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
  • Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων – καρδειαγγειακός κίνδυνος
  • Πρόληψη μελανώματος

{jlex}flickr:72157686088522956{/jlex}