ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: "Ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου Βέροιας"

giatros

Από το τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου γίναμε όλοι δυστυχώς μάρτυρες είτε μέσα από την τηλεόραση είτε από τα Ηλεκτρονικά Μέσα Επικοινωνίας ενός από τα τραγικότερα δυστυχήματα που συνέβη στην Εγνατία οδό δίπλα στην πόλη μας, που ελπίζουμε όμοιο του να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά. Ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και γρήγορη επάνοδο στις οικογένειες τους .

Θέλουμε να συγχαρούμε την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας Αναστασία Μπούρτσου, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας & Διευθυντή Χειρουργικού Τμήματος Χαράλαμπο Δεμερτζίδη, τον Γενικό εφημερεύον - Διευθυντή ΩΡΛ Τμήματος Διονύσιο Κυρμιζάκη για τον άψογο συντονισμό κατά την μεταφορά των τραυματιών στο Νοσοκομείο , αλλά και όλο το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Παραϊατρικό, Τεχνικό και λοιπό προσωπικό που παρά τις ελλείψεις, κατέφερε να ανταποκριθεί πλήρως στην δύσκολη αποστολή που είχε να περιθάλψει άμεσα τους πολλούς τραυματίες στο διάστημα που ακολούθησε του δυστυχήματος, με το εν ενεργεία δυναμικό αλλά ακόμη και τους συνταξιούχους και τους εθελοντές (ψυχολόγους-κοινωνικούς λειτουργούς) που προσέτρεξαν σε βοήθεια.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα μας έδειξε ακόμη ότι, είναι περισσότερο αναγκαία η ενίσχυση της Μονάδας Βέροιας του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας για τον επιπλέον λόγο ότι γειτνιάζει με την Εγνατία οδό, με συνέπεια να έχουμε δυστυχώς περισσότερα ατυχήματα. Γι αυτό απαιτούνται άμεσα προσλήψεις ιατρικού μόνιμου προσωπικού στις ήδη υπάρχοντες ειδικότητες αλλά και σε νέες ειδικότητες ( Χειρουργική Θώρακος, Νευροχειρουργική, Χειρουργική παίδων κλπ), αλλά και μόνιμου Νοσηλευτικού , Διοικητικού , Παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και ως Νοσοκομείο ανάσχεσης των περιστατικών που διακομίζονται στην Θεσσαλονίκη και από την Δυτική Μακεδονία.

Έδειξε ακόμη ότι το ΕΣΥ έχει στελέχη με άριστη επιστημονική επάρκεια σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού που με καλό προγραμματισμό και συντονισμό, μπορούν να κάνουν «θαύματα» .

Τέλος φάνηκε περίτρανα ότι το ΕΣΥ πρέπει να παραμείνει αποκλειστικά στον Δημόσιο Τομέα για να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στον Λαό που τις έχει τόσο πολύ ανάγκη".