Πολιτική υγείας για τη νησιωτική Ελλάδα

Στα πλαίσια της διοργάνωσης για την αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη που πραγματοποιήθηκε στην Κω, έλαβε χώρα ανοικτή συνδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με θέμα: «Πολιτική υγείας για τη νησιωτική Ελλάδα».

Στην συνδιάσκεψη η Ιατρική Κοινότητα της Ημαθίας εκπροσωπήθηκε από τον Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του ΠΙΣ Αναστάσιο Βασιάδη και τον Πρόεδρο του ΙΣΗ Βασίλειο Διαμαντόπουλο.

Στις εισηγήσεις τους όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στον ανύπαρκτο εθνικό σχεδιασμό για τη στελέχωση δημόσιων και ιδιωτικών δομών του συστήματος υγείας, καθώς και στις ελλείψεις και στις αδυναμίες του.

Στις ομιλίες τονίστηκε η ανάγκη της στελέχωσης της νησιωτικής Ελλάδας, μέσα από τη συνεργασία όλων, αλλά και της επάρκειας των υποδομών, ώστε να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς, τόσο οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών, όσο και οι επισκέπτες που ενισχύουν τον τουρισμό, ως πλουτοπαραγωγική πηγή για τη χώρα μας.

Οι εκπρόσωποι ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών, αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στα προβλήματα και έκαναν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους προκειμένου να ενεργήσει η Πολιτεία προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός σταθερού συστήματος κάλυψης των αναγκών.

Στόχος είναι η διασφάλιση της περίθαλψης των νησιωτικών περιοχών, αλλά και η προαγωγή του ιατρικού τουρισμού.