Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο θα κάνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – αγρότες – μαγαζάτορες, γυναίκες και νέους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που αποφάσισε το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νάουσας την Τετάρτη 8 Νοέμβρη, 8:30πμ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Σταθερός μόνιμος στόχος πάλης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας είναι:

Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις, καμία επιχειρηματική δράση στην υγεία
Να λειτουργήσουν οι 8 βασικές κλινικές του νοσοκομείου, όπως υπήρχαν πριν τις συγχωνεύσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι αρνητικές εξελίξεις στο νοσοκομείο Νάουσας δεν αποτελούν εξαίρεση, δεν έπεσαν από τον ουρανό, αποτελούν στόχο ΌΛΩΝ των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και έχουν άμεση σχέση με την υποχρηματοδότηση.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει νοσοκομεία – ΙΚΑ – αγροτικά ιατρεία χωρίς γιατρούς και προσωπικό, πετσοκόβει μισθούς –συντάξεις και επιβάλλει νέους φόρους στο λαό, την ίδια στιγμή δαπανά το 2% του ΑΕΠ για νατοϊκούς εξοπλισμούς και δις ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των «F16», που υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή!

Δεν έχουμε, δε μπορούμε να πληρώσουμε γιατρούς φάρμακα και εξετάσεις μέσα και έξω από το νοσοκομείο. Θέλουμε νοσοκομείο, ΙΚΑ και αγροτικά ιατρεία στην περιοχή να έχουν το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Θέλουμε τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας με σταθερή δουλειά, δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.

Όχι στους εργολαβικούς εργαζόμενους ή στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για ψίχουλα".