Logo

Ενημερωτική ομιλία για τον διαβήτη πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ημαθίας «Γλυκιά Ισορροπία» τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη που τιμάται στις 14 Νοεμβρίου διοργάνωσε ενημερωτική ομιλία, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε:

Η Ταμίας του Συλλόγου, Μάγδα Ιωάννου

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Ιωαννίδης

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βέροιας, Γιώργος Σοφιανίδης

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βέροιας, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Βέροιας, Χρήστος Κούτρας

Ο Διαβητολόγος Λάζαρος Χατζηιωαννίδης συντόνισε την ομιλία με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη και ομιλητές επιστήμονες με βαθιά γνώση στο αντικείμενο.

Στην έναρξη μίλησε η Ενδοκρινολόγος Αθηνά Καπράρα, για το διαβητικό πόδι, το οποίο αποτελεί ένα μείζων πρόβλημα για τους διαβητικούς.

Ποιες είναι οι επιπλοκές στα άκρα από τον διαβήτη, ποιες είναι οι αιτίες, οι παράγοντες κινδύνου, τι περιλαμβάνει η κλινική εξέταση, πως μπορεί να γίνει η πρόληψη και ποια τα συμπεράσματα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ενδοκρινολόγος Ιωάννης Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος μίλησε για τις νέες θεραπείες για τον Διαβήτη.

Όπως είπε «ο Σακχαρώδης Διαβήτης δεν θεραπεύεται. Μπορεί να αντιμετωπιστεί ανώδυνα σε καθημερινή βάση». Μίλησε για τα καινούργια φάρμακα, ποιος είναι ο τρόπος δράσης τους, ποια είναι τα οφέλη ή οι παρενέργειες και η επίδρασή τους στους ασθενείς. Θα υπάρξουν μελλοντικές θεραπευτικές μέθοδοι και χάπια και ίσως να μην ξαναδούμε διαβητικά πόδια.

Στο τέλος τον λόγο πήρε η Διαιτολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ Αγγελική Αποστόλου, Διατροφολόγος, η οποία μίλησε για την Διατροφική Αντιμετώπιση του Διαβήτη. Ποιοι είναι οι στόχοι της διατροφικής θεραπείας στο διαβήτη, τι πρέπει να περιλαμβάνει το πιάτο του ασθενή και ποια τα συμπεράσματα. Σημαντικό είναι ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο και ένα ατομική ασκησιολόγιο για τον κάθε ασθενή.

Κλείνοντας απαντήθηκαν ερωτήματα του κοινού.

Στο φουαγιέ έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και προσφέρθηκαν καφές και σνακ.

{jlex}flickr:72157690511758156{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb