Logo

ΕΚΑΒ Ημαθίας: "Νόμιμη η επίσχεση του σωματείου μας"

Από το Σωματείο ΕΚΑΒ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Στις 08 Φεβρουαρίου 2017 ξεκίνησε η συμμετοχή του σωματείου μας στις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο η ΠΟΠΕΚΑΒ.

Η κινητοποίηση αφορούσε: Α) Την καταβολή των δεδουλευμένων εκτός έδρας αποδοχών για το 2016. Β) Την καταβολή της δαπάνης στολής. Γ) Την εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους τομείς και παραρτήματα του ΕΚΑΒ.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ στράφηκε κατά της κινητοποίησης αυτής κάνοντας αγωγή και ζητώντας από το δικαστήριο τα παρακάτω: Α) Να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η Επίσχεση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Β) Να επιβάλετε στους εργαζόμενους το υπερβολικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ κάθε φορά που θα τολμούσαν να κάνουν επίσχεση στο μέλλον και Γ) Να απαγορευτεί στο μέλλον κάθε δυνατότητα Επίσχεσης στο Δημόσιο τομέα (!!!!!).

Σήμερα εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου που έγινε στις 05-04-2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο έκρινε ως απαράδεκτη την αγωγή που άσκησε η διοίκηση και δικαίωσε τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας θέλει να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αυτή. Χάρη στον αγώνα μας ΔΕΝ δικάστηκε ένα αποτέλεσμα που θα συμπαρέσυρε και άλλους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους. Δικαστήκαμε για την συμμετοχή μας στην επίσχεση και κερδίσαμε.
Κερδίσαμε όχι μόνον εμείς που είμαστε μέλη στα πρωτοβάθμια σωματεία και την ΠΟΠΕΚΑΒ αλλά και όσοι απέχουν από συνδικάτα και κινητοποιήσεις. Ο δικός μας αγώνας έφερε τα ίδια αποτελέσματα για όλους και έτσι θα συνεχίσουμε. Ο δικός μας αγώνας συνέβαλε στο ρυθμιστεί η αποπληρωμή των εκτός έδρας μετακινήσεων.

Σημειώνουμε ότι αυτή η δικαστική απόφαση συμπίπτει με μια δημόσια συζήτηση που άρχισε τελευταία για το δικαίωμα στην απεργία και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Νόμιμη η επίσχεση στο ΕΚΑΒ. Νόμιμη η επίσχεση της ΠΟΠΕΚΑΒ. Νόμιμη η επίσχεση του σωματείου μας".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb