Μαυρογιώργος: Σχεδιάζουμε την δημιουργία στο Noσοκομείο Νάουσας Κέντρου Μετανοσοκομειακής Περίθαλψης

Την δημιουργία Κέντρου Μετανοσοκομειακής Περίθαλψης 60 κλινών, το μόνο δημόσιο στην Βόρειο Ελλάδα, που θα είναι εφάμιλλο των αντίστοιχων ιδιωτικών, ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Νοσοκομείο Νάουσας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας κ. Τάκης Μακαυρογιώργος. Ο κ. διοικητής είπε ότι η δημιουργία του Κέντρου Αποκατάστασης θα στηρίξει την βιωσιμότητα του Νοσοκομείου.

«Η πρόταση μας δίνει διέξοδο και είναι χρήσιμη. Η μελέτη που έχει γίνει από επιστήμονες. Το ότι δεν ολοκληρώθηκε η πρόταση από το 2005 , οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την δημόσια υγεία ,χρηματοδότησαν την....ιδιωτική υγεία. Σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει δημόσιο τέτοιο κέντρο ,πλην των ιδιωτικών σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Η πρόταση μας είναι υλοποιήσιμη και ο υπουργός Υγείας κ.Ξανθός , ο οποίος θα επισκεφθεί την Ημαθία στις 13 Φεβρουαρίου, την θεώρησε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα» τόνισε ο κ. διοικητής, επεσημαίνοντας ότι δεν παρεξηγεί την πρωτοβουλία του κ. Κουτσογιάνη για την αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων (σ.σ για τον χώρο που ενδιαφέρεται το Νοσοκομείο στο, πάλαι ποτέ, βιομηχανικό συγκρότημα της «Βέτλανς» ο δήμος προγραμματίζει την δημιουργία σύγχρονου διοικητικού κέντρου-δημαρχείου).

«Η πρόταση μας έγινε επισήμως στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας και θεώρησα ότι οι σύμβουλοι έπρεπε να προβληματιστούν. Ο μόνος που κατάλαβε το βάθος της πρότασης μας ήταν ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι που υπερψήφισαν το να γίνει το κέντρο κέντρο αποκατάστασης (σ.σ εάν φυσικά δεσμευτεί με επίσημη πρόταση το υπουργείο ότι θα την εντάξει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων). Αν δεν εφαρμοστεί το Νοσοκομείο σε λίγα χρόνια θα τελειώσει. Θέλουμε να το εμπλουτίσουμε με έναν τομέα δραστηριοτήτων μετανοσοκομειακής περίθαλψης. Η συζήτηση ήταν θετική στο δημοτικό συμβούλιο. Η ιστορία που κουβεντιάζεται από το 1999 είναι πλέον ώριμη και την θέλει ο λαός της Νάουσας. Δεν θέλουμε να κλείσουμε το Νοσοκομείο, ούτε έχουμε τέτοια κρυφή ατζέντα. Η μόνη φανερή ατζέντα μας είναι η ανάταξη της δημόσιας υγείας σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, όπως τονίζει η ηγεσία του υπουργείου μας. Υπάρχουν αδυναμίες, όπως η πρόσληψ προσωπικού. Βλέπουμε τα πράγματα στον χώρο υγείας με αισιοδοξία. Αν εμπλουτιστεί λοιπόν με το κέντρο αποκατάστασης δεν θα υπάρξει ξανά αναφορά σε κλείσιμο και υποβάθμισης του σε κέντρο υγείας. Το Κέντρο Αποκατάστασης θα είναι δυναμικότητας 60 κλινών και θα έχει την δυνατότητα να νοσηλεύει άτομα από τροχαία, εγκεφαλικά κ.α. Όλα τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης έχουν παρκαρισμένα ασθενοφόρα για να τους διακομίζουν στα πλησιέστερα Νοσοκομεία. Θέλουμε να λειτουργήσει ως τμήμα του Νοσοκομείου, για την διαιώνιση της λειτουργίας του. Η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει από εθνικούς πόρους, με την έκφραση της πολιτικής βούλησης από τον υπουργό και τον πρωθυπουργό» είπε ο κ. διοικητής.

Πηγή: https://eleytheriadhs.blogspot.gr - Θόδωρος Ελευθεριάδης