Αποτίμηση προγράμματος εμβολιασμού παιδιών από το Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης του προγράμματος «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα», που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Ιατρείου Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017, έχουν καλυφθεί οι εμβολιαστικές ανάγκες των παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών που συμμετείχαν, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα εμβολιασμών.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί δεκαεννέα δράσεις (19) στο Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας, κατά τις οποίες έχουν εμβολιαστεί συνολικά 203 παιδιά. Από αυτά, 73 παιδιά έχουν έρθει μία φορά, 46 παιδιά έχουν έρθει 2 φορές, 36 παιδιά 3 φορές, 17 παιδιά 4 φορές, 10 παιδιά 5 φορές, 8 παιδιά 6 φορές, 7 παιδιά 7 φορές , 3 παιδιά 8 φορές, 1 παιδί 9 φορές και 2 παιδιά 10 φορές. Κατά τη διάρκεια των δράσεων χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 821 εμβόλια, τα οποία προστατεύουν τα συγκεκριμένα παιδιά από 1.840 ασθένειες.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε μέσω της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Παύλος και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου», την ελληνική Αλληλεγγύη Λωζάννης καθώς και από ιδιώτες φυσικά πρόσωπα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την εξαιρετική συνεργασία, όλο αυτό το διάστημα, όλους όσους συνέβαλαν τόσο στην οργάνωση, όσο και στην υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων:

  • από τη Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος την κα Υπατία Δούση- Αναγνωστοπούλου αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, υπεύθυνη του προγράμματος, την κα Ιλιάνα Παπαδοπούλου εθελόντρια παιδίατρο της οργάνωσης, την κα Βίκη Κουτσογιαννοπούλου, την κα Χριστίνα Καϊάφα, την κ Ειρήνη Πανάγου, την κ. Πόπη Λαζαρίδη, την κ. Γιούλη Παπανικολάου του διοικητικού τμήματος, την κ. Μαρία Μαρκάκη, συντονίστρια των προγραμμάτων της Οργάνωσης Αποστολή Άνθρωπος
  • από τους εθελοντές: την κα. Σταυρούλα Παπαχατζή, την κα Μαρία Αραμπατζή και την κα Λεμονιά Νούσια εθελόντριες παιδίατροι του Δημοτικού Ιατρείου, την κα Βούρτη Ελένη Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας για τις ειδικευόμενες παιδιάτρους του Νοσοκομείου, που συμμετείχαν στη δράση, την κα Οικονόμου Σταυρούλα, την κα Στάμου Αθανασία, την κα Δέσποινα Σαμουρκασίδου και την κα Κωνσταντίνα Χαρίση, επίσης την κα Ιωάννα Λιάτσιου τέως Πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου, την κα Φραγκάκη Αντωνία συνταξιούχο νηπιαγωγό, την κ. Κωνσταντίνα Πουρνάρα, την κα Καπάρα Μαρία, την κα Κατερίνα Θωΐδου και την κα Ελίνα Χαρατσίδου ως εθελόντριες νοσηλεύτριες, όπως επίσης και την εθελόντρια Κοινωνική Λειτουργό κα Σοφία Σιδηροπούλου, την υπεύθυνη επικοινωνίας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Χρυσούλα Λιούλια για τις εθελόντριες νοσηλεύτριες που συμμετείχαν στη δράση την κα Κατερίνα Μπάμιατζη, την κα Βασιλική Τσάτσιου, την κα Δήμητρα Ραταντζίδου, την κα Αντωνία Αλεξίου και την κα Κατσαπελάκη Παρθένα, καθώς και τους εθελοντές κα Δέσποινα Κοντογιαννίδου, κο Μιχάλη Κότσυβα και κα Άννα Κούτρα 
  • από το προσωπικό την κα Ελένη Σιώπη, την κα Μαριλένα Φερεκίδου, την κα Νικολέτα Καρακασίδου και τον κο Δημήτρη Σολάκογλου Νοσηλευτές, την κα Πόπη Μπασιούρη και την κα Δήμητρα Ασμανίδου Ψυχολόγοι, όπως επίσης και τις Νοσηλεύτριες από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Ν.Π.ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας την κ. Αντωνία Παπαιωάννου, την κ. Νόνα Θώμογλου, την κα Μαρία Χαρίση και την κα Έλενα Μπάκου, την κα Θεοδοσία Γατουρτζίδου Κοινωνική Λειτουργό, την κα Δέσποινα Κοντογιαννίδου Κλητήρα-Οδηγό, τον κο Μιχάλη Κότσυβα και την κα Χριστίνα Πατραλέξη Βοηθοί Φαρμακοποιού, την κα Βσιλική Τσανασίδου και την κα Αναστασία Μπαρδάρη Λογοθεραπεύτριες, την κα Ελένη Χριστουδούλου Υπεύθυνη Καθαριότητας, την κα Δήμητρα Τσισμετζή Νοσηλεύτρια στο ΚΑΠΗ του Βήματος Αποστόλου Παύλου. Το συντονισμό του όλου προγράμματος είχε η κ. Σοφία Γούτα Κοινωνική Λειτουργός υπεύθυνη του Δημοτικού Ιατρείου".

Η όλη δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Βέροιας και του Ν.Π.Δ.Δ.ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας κι έτυχε της στήριξης των Δημάρχων κας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη, του κου Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, των Αντιδημάρχων Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού κου Νίκου Μαυροκεφαλίδη και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Εθελοντισμού κου Θεόφιλου Κορωνά, των Προέδρων του Ν.Π.Δ.Δ.ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας κου Παύλου Παυλίδη, του κου Θεόφιλου Κορωνά και του κου Στέργιου Διαμάντη.

Στα πλαίσια των δράσεών του το Δημοτικό Ιατρείο έχει ως στόχο να συνδράμει συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, τόσο σε θέματα πρόληψης, όσο και σε θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αυτό επιδιώκεται να εφαρμοστεί σε μελλοντικά προγράμματα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Δημοτικού Ιατρείου:2331053821 κα Σοφία Γούτα