Logo

O νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων στην συνδιάσκεψη του ΠΙΣ

Με αντικείμενο την ενημέρωση για τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, που αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα αλλά και Νομικά Πρόσωπα που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, ο οποίος αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη από τις 25 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Συνδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας και τους Προέδρους των Πειθαρχικών Συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων.

Η Ημαθία εκπροσωπήθηκε στην Συνδιάσκεψη από το μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΣ Αναστάσιο Βασιάδη και τον Πρόεδρο του ΙΣΗ Βασίλειο Διαμαντόπουλο.

Εισηγητές στην Συνδιάσκεψη εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ήταν οι Ευαγγελία Μήτρου, Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης και Γρηγόριος Τσόλιας.
Από τον Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας του Π.Ι.Σ. μίλησαν οι Χριστίνα Παπανικολάου και Γιώργος Κακουλίδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν σημαντικές επισημάνσεις από τους ομιλητές για τον Ιατρικό Φάκελο και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, σε σχέση με την καθ ημέρα Ιατρική Πράξη και για άλλα θέματα που αφορούν τους ιατρούς από την ισχύ του νέου Κανονισμού. Παρατέθηκαν δε πρόσθετα στοιχεία μετά από ερωτήσεις που ετέθησαν από τους συμμετάσχοντες.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχαήλ Βλασταράκος χαιρέτησε τη Συνδιάσκεψη και ευχαρίστησε τους ομιλητές για την προθυμία τους να παραστούν και τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων για το ενδιαφέρον τους στο σημαντικό αυτό ζήτημα.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb