Logo

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Ημαθίας καταγγέλλουν την αποδυνάμωση της υπηρεσίας τους καλοκαιρινούς μήνες

Από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας "Η Πρόοδος" ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Ενημερωθήκαμε από επίσημα χείλη για την απόφαση της διοίκησης του ΕΚΑΒ να μετακινήσει προσωπικό από το Νομό Ημαθίας εν όψη καλοκαιρινής περιόδου για να ενισχύσει τουριστικές περιοχές.

Καταγγέλλουμε την αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ Ημαθίας και κάνουμε γνωστό στους πολίτες ότι δεν περισσεύει κανένας διασώστης από τον τομέα μας.

Την ίδια στιγμή που στην τελευταία προκήρυξη για προσλήψεις διασωστών (5Κ/2018) δεν υπήρχε για την Ημαθία ούτε μια θέση.

Ενώ η Ημαθία θα έπρεπε να ενισχυθεί άμεσα με διασώστες, καταλήξαμε να προσφέρουμε προσωπικό για την κάλυψη άλλων νομών.

Ενώ η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας μένει για ολόκληρα εικοσιτετράωρα ακάλυπτη στα επείγοντα περιστατικά από ασθενοφόρο, ενώ η διοίκηση του ΕΚΑΒ γνωρίζει πολύ καλά ότι το καλοκαίρι θα έρθει νομοτελειακά, αφήνει τις τουριστικές περιοχές κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και το μάρμαρο το πληρώνουν υποστελεχωμένοι νομοί.

Η επιπόλαια δικαιολογία της διοίκησης ότι οι μετακινήσεις γίνονται κατά τη διάρκεια της άδειας των υπαλλήλων δεν ισχύει επειδή η άδεια συνεχίζει να υφίσταται και δίνεται στον υπάλληλο όταν αυτός επιστρέψει από τη μετακίνησή του στην Ημαθία. Δηλαδή θα λείπει από το πρόγραμμα τις διπλάσιες ημέρες.

Οι ανάγκες στις τουριστικές περιοχές είναι θέσεις εργασίας που πρέπει να καλύπτονται από άνεργους διασώστες και όχι από εν ενεργεία υπαλλήλους.

Η εν λόγο συμπεριφορά της διοίκησης του ΕΚΑΒ είναι αντικοινωνική προς τους πολίτες της Ημαθίας, δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τομέα και την καλούμε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της ούτε για ένα άτομο, ούτε για μια ημέρα.

Τέλος κάνουμε γνωστό το αυτονόητο: ότι η ανθρώπινη ζωή έχει τη ίδια αξία και στη περίπτωση που κάποιος είναι τουρίστας και στη περίπτωση που παραμένει στο σπίτι του και την εργασία του και καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να μην γίνουν συμπαραστάτες στην αποδυνάμωση του τομέα μας και να συνταχθούν με την πάγια θέση του σωματείου μας για ενδυνάμωση του ΕΚΑΒ Ημαθίας".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb