Ημαθία: Δέκα κρούσματα από τον ιό Δυτικού Νείλου και δυο θάνατοι (βίντεο)

Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα εγκεφαλίτιδας, από τα οποία προήλθαν δυο θάνατοι, κι ένα αμφίβολο, είναι τα περιστατικά ασθενών που μολύνθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ημαθία.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Κούτρα, στην ενημέρωση που πραγματοποίησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, από τα δέκα κρούσματα, τα 3 είναι στην Βέροια, τα 6 στην Αλεξάνδρεια και το 1 στη Νάουσα. Τα κρούσματα ηλικιακά είναι άνω των 50 ετών ενώ οι δυο θάνατοι αφορούν μια υπέργηρη κυρία κι έναν άνδρα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Ο κ. Κούτρας τόνισε ότι για φέτος ελάχιστα πράγματα μπορούν να γίνουν, ίσως η εφαρμογή των προληπτικών μέτρων και οι τοπικοί ψεκασμοί να μειώσουν λίγο τον κίνδυνο. Ο κ. Κούτρας είπε ότι τη νέα χρονιά θα πρέπει οι αεροψεκασμοί και οι τοπικοί ψεκασμοί να αρχίσουν τον Απρίλη κι όχι τέλος Μαΐου όπως φέτος.

Για το θέμα μίλησε και ο Θεόφιλος Κορωνάς, ο οποίος σημείωσε ότι ο δήμος μετά τα πρώτα κρούσματα συγκάλεσε ενημερωτική σύσκεψη ενώ ζήτησε από την επιστημονική επιτροπή, να γίνουν ψεκασμοί σε νησίδες και σε πάρκα.

Δείτε τις δηλώσεις Κούτρα και Κορωνά στο Δημοτικό Συμβούλιο