Συνάντηση των γιατρών με τον υφυπουργό Εργασίας

vasiadis bezas

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ του Υφυπουργού κ. Αντώνη Μπέζα, του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλη Βλασταράκου, του Προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Θανάση Κατσίκη, του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστα Λουράντου, της Αντιπροσώπου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Μάγδας Βουδούρη και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Υγειονομικών κ. Χρήστου Καραπάνου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τομέα Υγειονομικών ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ) κ. Αναστάσιος Βασιάδης καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης εργασίας τέθηκαν εκ μέρους του Προέδρου του ΠΙΣ Μ.Βλασταράκου τα επίκαιρα ζητήματα του ΤΣΑΥ που απασχολούν τους Υγειονομικούς, όπως η προαναγγελλόμενη ενσωμάτωση του Ταμείου με ολόκληρο το ΕΤΑΑ σε άλλο Ασφαλιστικό Οργανισμό ώστε να υπάρξουν τρία μόνο Ταμεία με τελική κατάληξη το ένα, το νέο συνταξιοδοτικό περιβάλλον που διαγράφεται από τον επόμενο χρόνο, οι εκκρεμότητες των μονοσυνταξιούχων, η δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών του Ταμείου, η ανεπάρκεια της ηλεκτρονικής μηχανοργάνωσης, η μη ενημέρωση των φακέλων των μισθωτών ιατρών με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι και η παρατεινόμενη εκκρεμότητα των ισολογισμών.

Ανάλογες τοποθετήσεις εγένοντο και από τους Προέδρους των άλλων Υγειονομικών Φορέων. Εκ μέρους του Προέδρου του Τομέα Υγειονομικών ΕΤΑΑ(ΤΣΑΥ) Α. Βασιάδη, αναπτύχθηκε αναλυτικό υπόμνημα για τα καίρια ζητήματα του ΤΣΑΥ, με επισήμανση των αναγκαίων θεσμικών ρυθμίσεων στις οποίες πρέπει να προχωρήσει το εποπτεύον Υπουργείο, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα που έχουν απαξιώσει το Ταμείο και ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους.