Τα ψάρια αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής μας διατροφής

  

Της Εύης Φενερίδου

Τα ψάρια είναι μια πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών και πολυακόρεστων λιπαρών, ενώ οι επιστήμονες μας βεβαιώνουν ότι η κατανάλωση τους, ενισχύει την πρόληψη της καρδιοπάθειας, καθώς μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης HDL.

Ακόμα τα ψάρια περιέχουν τα ω-3 λιπαρά οξέα που, σύμφωνα με μελέτες συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, με την αύξηση των ποσοστών της σεροτονίνης, που αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα της διάθεσης μας.

Οι ερευνητές επισημαίνουν από την πλευρά τους, ότι το όφελος από την διατροφή με ψάρια έγκειται κυρίως στην πρόσληψη βιταμίνης d και ω-3 λιπαρών οξέων που μειώνουν την αρτηριακή πίεση του αίματος και τη συγκέντρωση λίπους στο αίμα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Επιπροσθέτως εκτός από την περιεκτικότητα τους σε αμινοξέα, τα ψάρια πλούσια και σε βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και σε ιχνοστοιχεία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός  ότι τα ψάρια είναι από τα τρόφιμα που κατέχουν θέση στο μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να καταναλώνονται  τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Η κατανάλωση ψαριού είναι απαραίτητη και για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών, διότι περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, όπως και το κρέας. Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τη δόμηση των ιστών του σώματος μας ,καθώς και για την επιδιόρθωση τους.

Το FISHEYE, είναι καθημερινά μαζί σας, με καθημερινές παραλαβές σε ψάρια και θαλασσινά, ικανοποιώντας όλες τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Και μην ξεχνάτε, με αγορές, άνω των 15€, κάνουμε delivery την παραγγελία σας.

 
FISHEYE | Φενερίδου Ευδοξία
Τρεμπεσίνας 23, Βέροια
Τηλ. 6985958315