Δράσεις Υγειονομικών Συλλόγων Ημαθίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Στις 31 Μαΐου κάθε χρόνου, εορτάζεται σε όλον τον κόσμο η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ, με σκοπό την υπενθύμιση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος.

Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας του καπνίσματος, έναντι περίπου 4 εκατομμυρίων στις αρχές του 21ου αιώνα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

Αυτή τη στιγμή το κάπνισμα, που είναι η κυριότερη αιτία για μη μεταδοτικές ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, προκαλεί τον θάνατο στους μισούς από εκείνους που έχουν αυτή τη συνήθεια.

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού, ο Ιατρικός, ο Φαρμακευτικός & ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ημαθίας αποφάσισαν την ανάρτηση αφισών σε φαρμακεία, ιατρεία και Kέντρα Υγείας με την προτροπή για διακοπή του καπνίσματος.

Επίσης ο Φαρμακευτικός Σύλλογος διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα απευθυνόμενη σε επαγγελματίες υγείας αλλά και στο ευρύ κοινό, στις 20 Μαΐου 2019, ημέρα Δευτέρα, 18:30 μ.μ, στο ξενοδοχείο Αιγές, με θέμα «Διακοπή Καπνίσματος: Φαρμακοθεραπεία και Προσέγγιση Καπνιστή» με τη στήριξη του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου.