Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο Νοσοκομείο Νάουσας και δηλώσεις για τον αξονικό τομογράφο

Το Νοσοκομείο Νάουσας, επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουνίου, η υποψήφια βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου όπου και συναντήθηκε με την διοικήτρια της Υγειονομικής Μονάδας κα Ιωάννα Πέρβου, με την οποία συζήτησαν τα τρέχοντα θέματα του νοσοκομείου, που, όπως την διαβεβαίωσε η κα Πέρβου, βρίσκεται σε μια εύρυθμη λειτουργία και δεν αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα την παρούσα χρονική περίοδο.

Επιπροσθέτως, όπως επεσήμανε η διοικήτρια, η Μονάδα βρίσκεται εν αναμονή σημαντικών εξελίξεων καθώς έχει εξασφαλιστεί η παραλαβή καινούριας χειρουργικής τράπεζας και κλιβάνου αποστείρωσης, ενώ το επόμενο διάστημα το νοσοκομείο Νάουσας αναμένεται να ενισχυθεί με νέα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.

Και όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν στην πολύ σημαντική εξέλιξη με την προμήθεια του αξονικού τομογράφου.

Ειδικά για το θέμα του αξονικού, η κα Φρόσω Καρασαρλίδου δηλώνει:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, γιατί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Νοσοκομείου Νάουσας, αλλά και ένα δικό μου στοίχημα, μετά από πολλές προσπάθειες έφτασε επιτυχώς στην τελική ευθεία. Η διαδικασία του διαγωνισμού είχε αίσιο τέλος και η προμήθεια του αξονικού τομογράφου είναι γεγονός. Η προτεραιοποίησή του από το Υπουργείο, μετά από προσωπικό μου αίτημα στον Υπουργό, άνοιξε τον δρόμο για τις περαιτέρω διαδικασίες και φτάσαμε, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Ευχαριστώ τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για το ειλικρινές ενδιαφέρον του και την γόνιμη, συνεχή συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, στη διεκδίκηση αυτού του αιτήματός, καθώς και καθώς και τη διοίκηση του Νοσοκομείου για την συνολική συμβολή της.

Από την πρώτη ημέρα της βουλευτικής μου θητείας έθεσα ως πρώτο μέλημα την ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης του νομού μας. Συνυπολογίζοντας το σύνολο των προσλήψεων που έλαβαν χώρα την τετραετία 2015-2019, οι οποίες ανέρχονται στα 95 άτομα, τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που εξασφαλίσαμε και τα σημαντικό έργο πού πετύχαμε για το Νοσοκομείο μας, όπως η ένταξη της Νάουσας στις προβληματικές και άγονες περιοχές (κατηγορία Α) προσφέροντας κατά αυτό τον τρόπο αυξημένα κίνητρα για την προσέλκυση ιατρών και η ομαλοποίηση της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής με αποτέλεσμα την μη αναστολή λειτουργίας της, πιστεύω ότι καταφέραμε αρκετά, σε μια πολύ δύσκολη 4ετία, για τον τόπο μας.

Η κυβέρνηση έδειξε για μια φορά ακόμα το κοινωνικό της πρόσωπο και απέδειξε ότι μέσα στην κρίση είχε και έχει ισχυρή πολιτική βούληση και ευαισθησία, για την αναβάθμιση της Υγείας που αφορά όλους τους πολίτες., διασφαλίζοντας εκείνες τις συνθήκες, ώστε όλοι οι άνθρωποι, χωρίς ταξικές διακρίσεις, να έχουν πρόσβαση στα Νοσοκομεία και να καλύπτονται από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».